Στη Γερμανία οι πράσινοι φόροι έβγαλαν και τα τρακτέρ στους δρόμους

Στη Γερμανία οι πράσινοι φόροι έβγαλαν και τα τρακτέρ στους δρόμους

Στην ΕΕ κυοφορούνται πολιτικές ζυμώσεις και γεγονότα τα οποίων τις μελλοντικές προεκτάσεις/επιπτώσεις, ίσως, δεν αντιλαμβανόμαστε στην Ελλάδα. Στις 19 Οκτωβρίου 2019 χιλιάδες Γερμανοί αγρότες απέκλεισαν το κέντρο της Βόννης με τα τρακτέρ τους διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της ΕΕ σχετική με την αμφισβητούμενη κλιματική κρίση. Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν καθώς τα προτεινόμενα οικονομικά μέτρα της ΕΕ για την κλιματική ψευδοκρίση στρέφονται εναντίον τους. Οι αγρότες της Γερμανίας φοβούνται για την επιβίωσή τους.

Ο εν λόγω αποκλεισμός της Βόννης από τους διαμαρτυρόμενους αγρότες συνέπεσε χρονικά την περίοδο αναταραχής στη Χιλή. Θυμίζουμε ότι στη Χιλή είχε προγραμματισθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2019 η διεξαγωγή του ετήσιου συνέδριου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP25). Τελικώς το συνέδριο COP25 ακυρώθηκε στη Χιλή και μεταφέρθηκε στην Ισπανία. Ωστόσο, όπως εγκαίρως είχαμε αναφέρει, κατά τη διάρκεια των αναταραχών στη Χιλή, υπήρχε η σκέψη που διακινούταν ως τέτοια και μόνο σε επιστημονικούς κύκλους συγκεκριμένης ευρωπαϊκής χώρας να πραγματοποιηθεί εκεί το συνέδριο αντί για την Χιλή.

Ποιά ήταν η χώρα αυτή; Η Γερμανία. Σε ποια πόλη σκεφτόταν οι ιθύνοντες του COP25 να μεταφερθεί το συνέδριο COP25; Στη Βόννη. Γιατί τελικώς αποφασίσθηκε να μη διεξαχθεί το συνέδριο COP25 του ΟΗΕ στη Βόννη; Γιατί, όπως εκτιμάται, ορισμένοι, δικαίως ίσως, φοβήθηκαν τις αντιδράσεις των αγροτών της Γερμανίας. Σκεφτείτε το σενάριο: την ίδια περίοδο που οι αγρότες της Γερμανίας κατέκλυαν τη Βόννη εναντίον των πράσινων φόρων, κάποιοι, να αποφάσιζαν τη διεξαγωγή παγκόσμιου συνεδρίου του ΟΗΕ το οποίο θα ζητούσε πιο σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Βόννη θα είχε καεί κυριολεκτικά. Γι’αυτό, ο κλήρος έπεσε στην Ισπανία.

Μετά τον αποκλεισμό της Βόννης από τους αγρότες Γερμανούς ακολούθησε στις 14 Νοεμβρίου 2019 ο αποκλεισμός του Αμβούργου. Στο Αμβούργο εκείνη την ημέρα διεξαγόταν ένα συνέδριο Γερμανών αξιωματούχων για το περιβάλλον. Ο λόγος της διαμαρτυρίας των Γερμανών αγροτών ήταν πάλι ο ίδιος: ενάντια στα σκληρά οικονομικά μέτρα τα οποία έχει πάρει η γερμανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Βλέπετε, ηλεκτροκίνητα τρακτέρ δεν προβλέπεται να κατασκευασθούν. Και αν ακόμη κατασκευαζόταν, η εμπορική αξία αυτών θα ήταν αντίστοιχη ενός…δορυφόρου.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο αποκλεισμός του Βερολίνου στις 26 Νοεμβρίου 2019 από 10 χιλιάδες Γερμανούς αγρότες με 5 χιλιάδες τρακτέρ με τις ίδιες διαμαρτυρίες-αιτήματα.

αποκλεισμός του Βερολίνου από 10 χιλιάδες αγρότες που διαμαρτύρονται για την κλιματική οικονομική πολιτική
αποκλεισμός του Βερολίνου από 10 χιλιάδες αγρότες που διαμαρτύρονται για την κλιματική οικονομική πολιτική

Καζάνι που βράζει η Ευρώπη

Στην ΕΕ σιγοβράζει λοιπόν το κοινωνικό καζάνι ενάντια στις σκληρές και ανόητες οικονομικές πολιτικές οι οποίες αποφασίζονται με πρόφαση την κλιματική ψευδοκρίση. Η έκρηξη του κοινωνικού καζανιού θα φέρει άραγε τεκτονικές πολιτικές-κοινωνικές αλλαγές στην ΕΕ. Οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να διαλύσουν κυριολεκτικά τις υπάρχουσες πολιτικές ομάδες του αποκαλούμενου «δημοκρατικού τόξου» της ΕΕ (χριστιανοδημοκράτες, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες).

Όσο αυτές οι πολιτικές ομάδες στηρίζουν την υιοθέτηση σκληρών οικονομικών μέτρων (πράσινοι φόροι) με πρόσχημα την παντελώς αμφισβητούμενη κλιματική κρίση, τόσο θα βλέπουν τις δυνάμεις τους να απομειώνονται. Ταυτόχρονα θα ανεβαίνουν τα πολιτικά άκρα. Η Γερμανία το έζησε ήδη με την άνοδο του κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) και των οικολόγων πράσινων. Οι φιλελεύθεροι, οι σοσιαλδημοκράτες και οι χριστιανοδημοκράτες της ΕΕ πυροβολούν τα πόδια τους καθώς δεν έχουν αντιληφθεί τί σιγοβράζεται στην ευρωπαϊκή κοινωνική χύτρα της μεσαίας τάξης.

Οι αυτοκτονικές τάσεις των ευρωπαϊκών συστημικών πολιτικών ομάδων θα φέρει άνοδο της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς. Αυτός είναι ο κίνδυνος και είχε περιγραφεί εγκαίρως πριν το ξέσπασμα του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων. Ας επαναληφθεί ακόμη μία φορά: Η σύνδεση του κλίματος με τους φόρους θα φέρει επικίνδυνες κοινωνικές καταστάσεις. Τα παραπάνω ίσως λειτουργήσουν ως παράγοντας αύξησης του λαϊκισμού και των πολιτικών άκρων στην ΕΕ. Για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους ισχύει η εξίσωση: Περιβάλλον=Φόροι. Αυτό πρέπει να σταματήσει τάχιστα. Η κλιματική πολιτική οφείλει να σέβεται την επιστημονική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

Πιθανώς, όλα τα παραπάνω φαινόμενα θα μεταφερθούν και στη χώρα μας με χρονική καθυστέρηση. Ποιος ο κίνδυνος για τη χώρα μας μελλοντικά; Φαντάζεστε στο εγγύς μέλλον την καταπόντιση σε Γερμανία και Γαλλία των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου και τον έλεγχο της εξουσίας σε αυτές τις δύο χώρες από ακραίες πολιτικές δυνάμεις; Με δεδομένο το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι αποφάσεις εκπορεύονται από το Βερολίνο (πρωτίστως) και από το Παρίσι (ακολούθως) ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τη χώρα μας; Μήπως τότε εξαναγκασθεί και η χώρα μας να προσαρμοσθεί βιαίως(;) στις νέες επικρατούσες ευρωπαϊκές ακραίες πολιτικές συνθήκες;

Οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να σκεφθούν σοβαρά την πιθανότητα να απεγκλωβίσουν τα πολιτικά τους προγράμματα από το ψεύδος της κλιματικής κρίσης ώστε να προσαρμοσθούν ηπίως στις τεκτονικές αλλαγές που μαγειρεύονται στην ΕΕ. Ειδάλλως, θα εξαφανισθούν από τα πολιτικά άκρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx