ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στον Εισαγγελέα οι δύο Κρητικοί που κυνηγούσαν οικογένεια τουριστών

Στον Εισαγγελέα οι δύο Κρητικοί που κυνηγούσαν οικογένεια τουριστών,

Στην Αστυνομία Ρεθύμνου βρίσκονται οι δύο άνδρες που καταζητούνταν στην Κρήτη για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες, στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Εντός της ημέρας οι δύο Κρητικοί αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Ρεθύμνου, προκειμένου να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες και από εκεί στον ανακριτή. 

Την παράδοσή τους στην Αστυνομία, ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος λέγοντας ότι οι δύο κατηγορούμενοι αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Ο υπουργός σημειώνει επίσης ότι «οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Οι δύο κάτοικοι της περιοχής Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, ηλικίας 36 και 38 ετών, αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές, για την επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε οικογένεια Γερμανών τουριστών, που κατέφυγε στο ξενοδοχείο της προκειμένου να γλιτώσει από το μένος των δύο ανδρών οι οποίοι τους καταδίωκαν στην διαδρομή από την Σκαλέτα μέχρι τον Πάνορμο.  Έγιναν έρευνες στα σπίτια των υπόπτων χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι δράστες έχουν εξαφανιστεί μετά την δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση.

Εις βάρος των δύο, έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραβίαση του νόμου περί όπλων, για φθορά ξένης περιουσίας και σωματικές βλάβες. Οι δύο πήγαν στην Αστυνομία μετά την παρέλευση του αυτόφωρου και αφού προηγουμένως απέτυχαν μέσω δικηγόρων να βρουν συμβιβαστική λύση με την οικογένεια των Γερμανών τουριστών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. To Cretalive αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παραδόθηκαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Η οικογένεια των Γερμανών τουριστών που βρέθηκε αντιμέτωπη με τους μαινόμενους νταήδες μίλησε στην ΕΡΤ, δηλώνοντας πως περιμένουν ενημέρωση από τις αρχές για το θέμα. «Ήταν σαν ταινία δράσης. Δεν μπορώ να περιγράψω καν πόσο τρομακτικό ήταν αυτό. Το να βλέπεις έναν άνθρωπο να έρχεται κατά πάνω σου με μαχαίρι. Έβλεπα την αδελφή μου να κλαίει και ενστικτωδώς προσπάθησα να την προστατέψω, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βλέπεις ένα μαχαίρι. Είναι σοκαριστικό», ανέφερε ο Κρις, το μέλος της οικογενείας που δέχτηκε το πρώτο χτύπημα.

https://youtu.be/BkzqavZmQfY

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό συνέβη στο Πέραμα Μυλοποτάμου το πρωί της Παρασκευής. Ένα αγροτικό 4Χ4 προσέκρουσε ελαφρά στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου των Γερμανών οι οποίοι ακολούθησαν το αυτοκίνητο και ζήτησαν να σταματήσει για να ανταλλάξουν στοιχεία. Εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης τους. Ο ένας εκ των δύο που επέβαιναν στο 4X4, ο 36χρονος συνοδηγός, βγήκε από το όχημα και επιτέθηκε με μανία, χτυπώντας στο πρόσωπο τον Κρις, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Η επίθεση συνεχίστηκε, και σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ο ένας εκ των δύο Κρητικών κρατούσε μαχαίρι, 20-25 εκατοστά και τους απείλησε. Η οικογένεια προσπάθησε να απομακρυνθεί μπαίνοντας και πάλι στο αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να ξεφύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, καβάλησε στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Τα θύματα έφτασαν στο ξενοδοχείο τους με το διαλυμένο αυτοκίνητο και δημοσιοποίησαν την επίθεση.

Προσφορές διακοπών

Μετά την περιπέτεια των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης τους έκανε δώρο μία εβδομάδα διακοπές. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος καταδίκασε την απαράδεκτη επίθεση, τονίζοντας ότι «συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν συνάδουν με την Κρητική Φιλοξενία και πλήττουν το τουριστικό μας προϊόν». Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Βλατάκης επικοινώνησε με την οικογένεια και, αφού εξέφρασε την ειλικρινή συγγνώμη εκ μέρους του Τουρισμού της Κρήτης και των Κρητικών, προσκάλεσε όλη την οικογένεια να επισκεφθούν σε μελλοντική ημερομηνία της αρεσκείας τους, για μία εβδομάδα την Κρήτη, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια των Γερμανών που δέχθηκαν επίθεση στην Κρήτη είχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τις προηγούμενες ημέρες ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό. Ο υπουργός τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους στην χώρα μας και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική φιλοξενία και τους προσκάλεσε στην Αθήνα όποτε το επιθυμούν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι