ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο κόκκινο η Ελλάδα – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε μίνι lockdown

Στο κόκκινο η Ελλάδα – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε μίνι lockdown, slpress

“Κοκκίνισε” όλη η Ελλάδα στους επικαιροποιημένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), στους οποίους απεικονίζεται η επιδημιολογική επιβάρυνση που καταγράφεται στη χώρα. Την ίδια ώρα παρατείνονται τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στη Μεσσηνία και το Ηράκλειο, ενώ σε μίνι lockdown μπαίνουν η Αχαΐα, η Ηλεία και η Ικαρία.

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα προστασίας που αποφασίστηκαν για τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και για τον δήμο Ικαρίας, ισχύουν από σήμερα έως και τις 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί. Σύμφωνα με τις ΚΥΑ που εκδόθηκαν στις περιοχές αυτές επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 – 06:00.

Οι μετακινήσεις πολιτών επιτρέπονται μόνον από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Που επιβάλλονται μέτρα στην Ελλάδα

Παραλλήλως, απαγορεύεται η μουσική, σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πάρκων ψυχαγωγίας, θεματικών πάρκων και παραλιών, καθώς και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία. Από την εφαρμογή του μέτρου εξαιρούνται πάντως οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Παραλλήλως αποφασίστηκε η παράταση, έως τις 10 Σεπτεμβρίου, των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Ηρακλείου. Πρόκειται για τα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ, στις παραπάνω περιφερειακές ενότητες, την Τετάρτη, 25 Αυγούστου. Την ίδια ώρα, οι επικαιροποιημένοι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) εμφανίζουν όλη την Ελλάδα στο “κόκκινο”. Μάλιστα, στον σύνθετο δείκτη, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία για κρούσματα, θετικότητα και ρυθμό τεστ, με “βαθύ κόκκινο” χρώμα εμφανίζονται πέντε Περιφέρειες. Πρόκειται για το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά, την Δυτική Ελλάδα και την Δυτική Μακεδονία.

Στο κόκκινο εμφανίζεται η Ελλάδα και στον χάρτη με τον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, τις τελευταίες 14 ημέρες. Αντιθέτως, σε ότι αφορά την θετικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται στο “κίτρινο”, με τη Δυτική Ελλάδα, όπου ο δείκτης θετικότητας ξεπερνά το 4%, να είναι στο πορτοκαλί. Ο χάρτης παίρνει πάντως “βαθύ πράσινο” σε ό,τι αφορά τον αριθμό τεστ που διενεργούνται, καθώς γίνονται κατά μέσο όρο περισσότερα από 5.000 τεστ κοροναϊού ανά 100.000 κατοίκους, ημερησίως.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι