ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συλλήψεις και σήμερα για απόπειρα εμπρησμού σε άλση της Αττικής

Συλλήψεις και σήμερα για απόπειρα εμπρησμού σε άλση της Αττικής, slpress

Νέες συλλήψεις για απόπειρα εμπρησμού έγιναν σήμερα, στο πλαίσιο της επιφυλακής που υπάρχει στην Αττική και της επιτήρησης όλων των αλσιλίων. Εντωμεταξύ, για δύο κακουργήματα διώκεται ο άνδρας που φέρεται να είναι υπαίτιος για πυρκαγιά στο Άλσος της Πετρούπολης.

Πρόκειται για τον 47χρονο, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο και ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του δίωξη για εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο (κακούργημα) και για εμπρησμό σε δάσος από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο (κακούργημα), καθώς και για βία κατά υπαλλήλων (πλημμέλημα).

Το πρωί, άλλοι τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Πέραμα, από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Πειραιά, για εμπρησμό από πρόθεση σε άλσος της περιοχής. Οι τρεις νεαροί Έλληνες, ηλικίας 21, 17 και 16 ετών, φέρονται ότι έβαλαν με αναπτήρα φωτιές σε πευκοβελόνες, χαρτιά και ξύλα σε διάφορα σημεία του άλσους. Οι φωτιές σβήστηκαν άμεσα, οι νεαροί, ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από περίοικους, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές.

Νέες συλλήψεις σε Αττική και Μεσσηνία

Νέα σύλληψη έγινε το πρωί της Κυριακής και στη Μεσσηνία, όταν εντοπίστηκε σε τοπική κοινότητα του δήμου Πύλου-Νέστορος, ένας 71χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα του ανακριτή Καλαμάτας, για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση και μη, στις αρχές Αυγούστου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένταλμα εκδόθηκε μετά από προανάκριση που διενήργησε η Πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων και ο 71χρονος κατηγορείται για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 3 και στις 5 Αυγούστου, στην περιοχή Βλαχόπουλο και στο όρος Μαγκλαβά. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια περιπολίας αστυνομικών στο πλαίσιο της επιφυλακής στην Αττική, συνελήφθη στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη ένας 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον  έκριναν ύποπτο, καθώς επιχείρησε να κρύψει το σακίδιο πλάτης που είχε μαζί του. Μετά από έλεγχο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε μαζί του αναπτήρα και ένα άδειο πακέτο τσιγάρων με εμφανή ίχνη καύσης. Στο σακίδιό του βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα με εμφανή ίχνη καύσης, ενώ σε ρίζα παρακείμενου δέντρου βρίσκονταν κομμάτια από χαρτοπετσέτες.

Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τη συνεργασία και πολιτών οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί και αναφέρουν οτιδήποτε ύποπτο πέφτει στην αντίληψή τους, έγιναν 19 προσαγωγές υπόπτων. Οι έντεκα από αυτές στη διάρκεια της ημέρας και οι οκτώ τις βραδινές ώρες. Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι