ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύλληψη παιδιών που “έπαιζαν” ξαπλώνοντας στην άσφαλτο

Σύλληψη παιδιών που "έπαιζαν" ξαπλώνοντας στην άσφαλτο,

Συνεχίζονται, παρά τις αντιδράσεις και τις συλλήψεις, τα επικίνδυνα «παιχνίδια» παιδιών και εφήβων στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες –παιχνίδια που εκθέτουν σε κίνδυνο όχι μόνον τα ίδια, αλλά και περαστικούς. Στο Βόλο συνελήφθησαν τρία αγόρια αλλά και οι γονείς τους, καθώς οι πιτσιρικάδες ξάπλωναν στην άσφαλτο ή πετάγονταν ξαφνικά μπροστά σε διερχόμενα ΙΧ και τραβούσαν βίντεο προκαλώντας ουσιαστικά πανικό στους διερχομένους οδηγούς.

Το “παιχνίδι” εντάσσεται στην ομάδα επικίνδυνων προκλήσεων που ανατίθενται σε παιδιά, τα οποία με τη σειρά τους θέλουν όχι μόνον να κερδίσουν πόντους στα παιχνίδια, αλλά και πολλά κλικ στο βίντεο τους στο TikTok. Συνελήφθησαν τρία παιδιά, δύο ελληνικών οικογενειών και ένα αλλοδαπών, καθώς και οι πατεράδες των δύο πρώτων και η μητέρα του τρίτου. Τα παιδιά είναι ηλικίας 12-17 ετών και οι γονείς 36 έως 62 ετών. Τα αγόρια κατηγορούνται για το αδίκημα της επικίνδυνης παρέμβασης στην οδική συγκοινωνία και οι κηδεμόνες τους για παραμέληση ανηλίκων.

Το θέμα των επικίνδυνων προκλήσεων ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα μετά τον θάνατο από ασφυξία μαθητή στα Πατήσια. Αν και διερευνάται τι ρόλο έπαιξε η οικογενειακή του κατάσταση και το bullying στο σχολείο, δηλαδή η εκδοχή της αυτοκτονίας, εντούτοις το αγόρι έπαιζε και παιχνίδι που καλούσε τα παιδιά να προκαλέσουν στον εαυτό τους ασφυξία. Όσον αφορά τώρα στο Βόλο, τα αγόρια ξάπλωναν στο οδόστρωμα και μετακινούνταν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για να μην τα πατήσουν τα διερχόμενα ΙΧ, οι οδηγοί των οποίων πάθαιναν… εγκεφαλικό.

Οι οδηγοί… λαχτάρησαν

Αυτό το “παιχνίδι” είχε προβληματίσει εδώ και αρκετές μέρες την Τροχαία του Βόλου και χτες τη νύχτα προχώρησαν σε συλλήψεις ανηλίκων αλλά και κηδεμόνων. Τα αγόρια φέρονται να περπατούσαν στο οδόστρωμα, περνώντας σε πολύ κοντινή απόσταση από τα διερχόμενα αυτοκίνητα ή πετάγονταν μπροστά στα ΙΧ. Ένας από του οδηγούς, που είναι μάλιστα και δάσκαλος οδήγησης και που πήρε μεγάλη τρομάρα έδωσε συνέντευξη στο Ράδιο ΕΝΑ που δημοσιεύθηκε στο magnesianews και λέει συγκεκριμένα τα εξής: «Έτρεμαν τα πόδια μου όταν έπεσαν πάνω στο δίκυκλο τα δύο παιδιά.  Δεν είχα κουράγιο να βγάλω λέξη. Καμία φορά περνάω από το σημείο και δεν θυμάμαι ακριβώς το πού έγινε, είναι σαν να υπάρχει νεκρός χρόνος στο μυαλό μου».

Ο οδηγός αυτός μίλησε για την εμπειρία του πριν από λίγες ημέρες και δεν είναι βέβαιο ότι τον σοκάρισε το παιχνίδι των αγοριών που συνελήφθησαν χθες ή αν υπάρχει και άλλη ομάδα πιτσιρικάδων που παίζει το ίδιο “παιχνίδι” στην περιοχή, καθώς ο “ζην επικινδύνως” έγινε μόδα μεταξύ των εφήβων στο Βόλο. Όπως είπε ο οδηγός, είχε αυτήν την εμπειρία μέρα μεσημέρι, σε ώρα που δεν υπήρχε, ευτυχώς, μεγάλη κίνηση.

Πλησιάζοντας ο εκπαιδευτής οδηγών σε μια διασταύρωση με τη μοτοσυκλέτα του, είδε δυο παιδιά να ακροβατούν στην άκρη του πεζοδρομίου, λικνίζοντας το σώμα τους μπρος – πίσω. Τα αγόρια τον κοιτούσαν πονηρά και ο οδηγός κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ήλεγξε με τους καθρέφτες αν υπήρχε άλλο όχημα πίσω του και όταν τα αγόρια τον ξαφνικά ρίχτηκαν μπροστά στις ρόδες τους, ελίχθηκε και τα απέφυγε. Σταμάτησε για να αντιμετωπίσει τα δύο πιτσιρίκια, αλλά αυτά έφυγαν τρέχοντας και πρόσεξε ότι υπήρχε και τρίτο άτομο που βιντεοσκοπούσε, που έφυγε κι αυτό τρέχοντας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι