ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς – Που κρύβονταν ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς – Που κρύβονταν ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη ο θεωρούμενος υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Χρήστος Παππάς στην περιοχή του Ζωγράφου το βράδυ της Πέμπτης. Ο Παππάς, είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Οκτώβριο για να μην πάρει τον δρόμο για τις φυλακές, όπως η πλειονότητα των πρώην βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος, με πρώτο από όλους τον αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο, με τον οποίο ο Παππάς συμπορεύονταν από την δεκαετία του ’80, όταν η Χρυσή Αυγή δεν “έκρυβε” τον θαυμασμό της για τον Χίτλερ και

τον ναζισμό.

Το διαμέρισμα που κρύβονταν ο Παππάς ανήκει σε 50χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα και ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παππάς δεν αντιστάθηκε στην σύλληψη του.

Η εξαφάνιση του 60χρονου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής διαπιστώθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του, την 1η Οκτωβρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το “παρών” στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων, έχοντας αφήσει στο σπίτι του και το κινητό του τηλέφωνο.

Πολλά ήταν τα σενάρια για το που βρίσκονταν ο Χρήστος Παππάς: άλλα τον ήθελαν να κρύβεται στο Άγιο Όρος, μεταμφιεσμένος σε μοναχό, αλλά τον ήθελαν να είχε βρει καταφύγιο στην Σερβία ή στην Νυρεμβέργη από ομοϊδεάτες του, που ήταν πρόθυμοι να του προσφέρουν καταφύγιο. Τελικά ο Παππάς ο συνελήφθη σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου και είναι ο τελευταίος της εγκληματικής οργάνωσης που θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές, μετά τον ευρωβουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγό, του οποίου χρειάστηκε να αρθεί η ασυλία στην Ευρωβουλή και να εκδοθεί μετέπειτα στην χώρα μας από τις βελγικές αρχές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι