ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύο συλλήψεις για την δολοφονία του Καραϊβάζ

Δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας

Τη σύλληψη δύο υπόπτων για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Με ανάρτησή του γνωστοποιεί πως η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, χωρίς να δοθούν έως τώρα άλλες πληροφορίες.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έγινε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Οι δράστες πλησίασαν με μηχανή τον Καραϊβάζ την ώρα που πάρκαρε το αυτοκίνητό του και ένας από τους δύο άνδρες πυροβόλησε τον δημοσιογράφο από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές, με όπλο που έφερε σιγαστήρα. Οι κάμερες τους είχαν καταγράψει να φεύγουν από την παραλιακή και να πηγαίνουν προς Νίκαια. Έχουν εντοπιστεί και τα στίγματα των κινητών τους τόσο στο σημείο της δολοφονίας όσο και στη διαδρομή διαφυγής. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο αδέλφια που είχαν ρόλο υποστηρικτών των δραστών.

Η Αστυνομία

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021.

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου: «Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

»Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη. Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

«Το πίστευα (σ.σ. ότι θα έρθει αυτή η στιγμή). Και αυτό φαίνεται από τις τελευταίες μου συνεντεύξεις που έγιναν με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την δολοφονία του Γιώργου. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα έχει θετική έκβαση η κατάσταση, από τις επαφές μου με τον διευθυντή του ανθρωποκτονιών. Σήμερα νωρίς το μεσημέρι με ενημέρωσε ότι έχουν ήδη προβεί σε δύο συλλήψεις» είπε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx