ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα σενάρια των “δαιμόνιων ντετέκτιβ” και οι αποκαλύψεις για τα Γλυκά Νερά

Τί απόγιναν το σπίτι στα Γλυκά Νερά και η οικογένεια της Καρολάιν, Όλγα Μαύρου

Νέα στοιχεία για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά έρχονται στο φως, την ώρα που ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν, η δολοφονία της οποίας συντάραξε το πανελλήνιο, επιχειρεί να βάλει τέλος στα αμφιλεγόμενα σχόλια και τις φήμες. Τα σχόλια αναφέρονται και στο γεγονός ότι το θύμα επισκεπτόταν ψυχολόγο (με τον έμμεσο υπαινιγμό ότι αυτό συνιστά ένδειξη ενδοοικογενειακών προβλημάτων). Ιδιαίτερα σχολιάζεται επίσης το γιατί ο πιλότος … δεν φωτογραφήθηκε δεμένος, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι φέρονται ότι τον έλυσαν αμέσως.

Ερωτήματα έχουν τεθεί όμως, όλες τις προηγούμενες ημέρες και από έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες σχετικά με το “πώς λύθηκε ο σύζυγος”, καθώς και για το “πώς συνήλθε από την λιποθυμία”. Παραλλήλως, ως τουλάχιστον “περίεργες” ακούγονται οι πληροφορίες, ότι δεν βρέθηκε DNA δραστών και ότι δεν καταγράφηκε κανένα ΙΧ από κάμερα της περιοχής.

Στα ερωτήματα αυτά αναφέρθηκε και ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, σημειώνοντας ότι «ο κύκλος των ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έχει κλείσει και πάντα, κατά την έρευνα προκύπτουν απορίες, ενδεχομένως και σοβαρές». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην προκειμένη περίπτωση «προέκυψαν πολλές απορίες που δεν έχουν λυθεί».

Ανέφερε μάλιστα ότι καίριας σημασίας είναι να καταλάβουν οι Αρχές «πώς έγινε το συμβάν και πώς ήταν δεμένος ο νεαρός πιλότος». Η φράση του, ωστόσο, ότι «παντού στρέφονται οι έρευνες. Πάντα υπάρχουν άλλοι ύποπτοι και οι συνήθεις ύποπτοι, αλλά και οι ύποπτοι που δεν δείχνουν ύποπτοι» προκάλεσε αίσθηση. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα την υπόθεση ως «σύνθετη» και ανέφερε, ότι γίνονται έρευνες σε τρεις ομόκεντρους κύκλους με μεγάλη διαφορά στην ακτίνα δράσης, και ότι καταγράφονται ΙΧ σε τρεις μικρές, μέσες και ευρύτερες αποστάσεις, για τα οποία στη συνέχεια γίνεται λεπτομερής έρευνα.

Το ύποπτο αυτοκίνητο στα Γλυκά Νερά

Πάντως ΙΧ έχουν καταγραφεί στην περιοχή και η εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, παρουσίασε βίντεο με ένα ύποπτο σκουρόχρωμο αυτοκίνητο που κινήθηκε στην περιοχή του εγκλήματος: στις 3.36 τα ξημερώματα, από τη Λεωφόρο Λαυρίου με κατεύθυνση την οδό Διαδόχου Παύλου, και περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 5.30 το πρωί, (ώρα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν οι δράστες) από τη Διαδόχου Παύλου στη Λαυρίου με κατεύθυνση την Αγία Παρασκευή.

Ρεπόρτερ της εκπομπής έκανε την διαδρομή που ακολούθησε το αυτοκίνητο και εντόπισε ερημικά σημεία, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από τους δράστες για κάλυψη και παρακολούθηση. Άλλωστε τα σπίτια στην περιοχή είναι λιγοστά και οι δράστες θα μπορούσαν να φτάσουν πεζή στη μεζονέτα, μέσα από ένα χωράφι, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Η ψυχολόγος και η αντίδραση του πιλότου 

Ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν, θέλησε να βάλει ένα τέλος στις φήμες και τα σενάρια και έδειξε  ιδιαίτερα ενοχλημένος για την αναφορά στην ψυχολόγο που επισκεπτόταν η σύζυγός του. Σε επικοινωνία που είχε με την Αγγελική Νικολούλη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πραγματικά δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε ότι η ψυχολόγος που πήγαμε αφού γέννησε η γυναίκα μου έχει οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία. Έχω ακούσει εικασίες και εικασίες, αλλά ότι θα βοηθήσει η ψυχολόγος μας στο να βρεθούν οι δράστες, είναι με διαφορά η πιο άκυρη». Είναι σύνηθες πάντως για εκατοντάδες γυναίκες κάθε χρόνο να παρουσιάζουν επιλόχεια κατάθλιψη, ειδικά νεαρής ηλικίας, κάτι που επισήμανε και ο σύζυγος του θύματος.

Σε ό,τι αφορά γενικώς την φημολογία γύρω από το τραγικό συμβάν, ο 32χρονος πιλότος είπε στην εκπομπή ότι στην παρούσα φάση της έρευνας του έχει ζητηθεί να μην δημοσιοποιούνται συγκεκριμένα στοιχεία. Νωρίτερα είχε πει στο MEGA, ότι τον είχαν «προειδοποιήσει όλοι, ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα, προσπαθεί η είδηση να “πιαστεί” από όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι να σταματήσει να “πουλάει”. Γι’ αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση».

Τόνισε πάντως, πως «ό, τι ευρήματα ακούτε σαν “είδηση” είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα» και πως «αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια», κάτι που όπως είπε το καταλαβαίνει, «γιατί έτσι γίνεται πάντα». Ανέφερε επίσης πως «ό, τι ερωτήσεις προκύπτουν από το “ρεπορτάζ” τώρα, έχουν απαντηθεί με λεπτομέρειες στην αστυνομία, λίγες ώρες μετά τη ληστεία», καθώς και ότι ο ίδιος «δεν γνωρίζει εάν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο που να “ξεκλειδώνει” την υπόθεση». Κάτι που όπως είπε εύχεται να γίνει σύντομα.

«Βεβαίως έχουμε στοιχεία για την υπόθεση. Απλώς δεν μπορούν να είναι ανακοινώσιμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε ανθρώπους να διαφυλαχθούν περισσότερο από όσο έχουν διαφυλαχθεί ήδη από την υπάρχουσα έρευνα» σχολίασε για την υπόθεση ο  συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.

Πρόσθεσε επίσης ότι «σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πιλότος (σύζυγος της Καρολάιν) έχει ενοχληθεί από την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε, ότι μπορεί να είναι και αυτός πίσω από όλα αυτά». Κατέληξε δε τονίζοντας , ότι «πρόκειται για μια καλά σφραγισμένη έρευνα», στην οποία «υπάρχουν κενά», που όμως δεν θα εμποδίσουν την ΕΛ.ΑΣ. να φτάσει στη λύση.

Τα κρίσιμα ερωτήματα

Πολλά είναι, ωστόσο, τα κρίσιμα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα και επικεντρώνονται στις κινήσεις των δραστών μέσα στο σπίτι. Αν και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, που ερευνούν τη υπόθεση, θεωρούν πως οι δράστες είχαν πληροφορίες για την ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού, λόγω της αγοράς οικοπέδου, παραμένει αναπάντητο πως κατάφεραν να εξαφανίσουν τα ίχνη της διάρρηξης στο σπίτι.

Ερωτηματικά υπάρχουν και σχετικά με το γιατί έφτασαν στο σημείο να δολοφονήσουν την 20χρονη Καρολάιν, αντί να την ακινητοποιήσουν απλώς. Σύμφωνα με τα “ΝΕΑ Σαββατοκύριακο” και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι κουκουλοφόροι ληστές έδεσαν με σχοινί και πολλά μέτρα μονωτικής ταινίας τον 32χρονο πιλότο.

Προβληματισμό προκαλεί όμως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και το ό,τι τον έδεσαν με τα χέρια και τους αγκώνες μπροστά, κάτι που θα διευκόλυνε τις κινήσεις του, σε αντίθεση με την 20χρονη, την οποία φέρονται να έδεσαν πισθάγκωνα, ακινητοποιώντας την μόνο με τα ρούχα της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι