ΑΠΟΨΗ

Θα μαζέψει κάποιος τους στρατούς των συνδέσμων;

Άλκη

Ποδόσφαιρο! Δεν μιλάω για το 2004. Κι αυτό παλιά ανάμνηση μεγαλείου και δόξας είναι, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το ιστορικό αυτό έτος. Μιλάω για το παρακράτος που φοράει τις φανέλες με τα χρώματα του εργοδότη του. Μπάλα και πολιτική λίγο διαφέρουν. Οχλομόχλευση και πάθη. Σε ένα σίγουρα διαφέρουν: Μπορείς να αλλάξεις κόμμα, ποτέ όμως ομάδα!

Για το οικονομικό μπάχαλο που προκάλεσαν οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας, μπήκαμε στην εντατική για να μην κολλήσουν άλλοι, με Μνημόνιο εξόδου από τον οπισθοδρομικό συντηρητισμό της διαπλοκής που κυβερνά την χώρα διαχρονικά. Η κατήχηση μας πήρε τριπλάσιο χρόνο των ομοιοπαθών της κρίσης, γιατί αντισταθήκαμε ηρωικά στην ξενόφερτη λογική.

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, βγαίνοντας από το Μνημόνιο, κρατήσαμε υπό την διαχείριση μας δύο πράγματα που δεν επηρέαζαν άμεσα την αποπληρωμή των δανείων: την Παιδεία και την Δικαιοσύνη. Την μεν Παιδεία, ώστε αντί για γράμματα να καλλιεργούνται οι πολιτικοί στρατοί του μέλλοντος. Την δε Δικαιοσύνη, ώστε να συντηρείται η κηδεμονία των ισχυρών, στην “δημοκρατία της αυτοδικίας”.

Ακόμη κι ο Κοντονής του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει δημόσια τις μηχανογραφίες του διαδόχου του, στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Όμως, ο Σταύρος Κοντονής, δικηγόρος στο επάγγελμα, πέρασε πρώτα από το υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου κατά την θητεία του συνέταξε άλλον ένα αθλητικό νόμο που εμπέδωσε ένα διαφορετικό Μνημόνιο στην χώρα, το ποδοσφαιρικό. Η ανικανότητα και η διαπλοκή στην ΕΠΟ, μετά τους αγωνιστικούς ξεφτιλισμούς, έφερε το Μνημόνιο των FIFA και UEFA και την ξενόφερτη διοίκηση με τους ξένους διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο που, άλλωστε, παίζεται από ξένους μισθοφόρους στην Γ’ Εθνική της Ευρώπης!

Ποδόσφαιρο και παρακράτος

Ελθέτω η ΝΔ, με το Μαξίμου μέσω Γεραπετρίτη να το διαχειριστεί. Τρία χρόνια αργότερα, ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, αδυνατεί να νομοθετήσει κατά συμμόρφωση του Μνημονίου. Έκθετος κι ο Μητσοτάκης, που σωστά βλέπει στην Μπάλα οικονομική ανάπτυξη με κοινωνικά οφέλη. Δυσκολεύονται όμως, γιατί το τρίπτυχο ΜΜΕ-Ομάδα-Δουλειές, παραμένει η δεσπόζουσα φόρμουλα της διαπλοκής, του μεγαλοεπιχειρείν στην Ελλάδα των εθνικών εργολάβων.

Από το χτεσινό ντέρμπυ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ των Κόκκαλη-Βαρδινογιάννη, στο σημερινό ντέρμπυ ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ των Μαρινάκη-Σαββίδη, μέχρι να αναδειχθεί το επόμενο. Ο ένας έχει στόλο, ο άλλος λιμάνι κι οι δύο εφημερίδες και κανάλια, ενώ πρόσφατα άνοιξαν κόμβους ηλεκτρονικού εμπορίου, στηριζόμενοι στην στρατευμένη οπαδική τους πελατεία. Έτσι, καταλήγει να παίζει μπάλα κάθε κυβέρνηση, για τους ψήφους των οπαδών.

Άρα εν γνώσει της καλύπτει το παρακράτος, αν και για πολλούς, δείχνει να συμμετέχει σε αυτό, λόγω συγκοινωνούντων δοχείων πρωτογενούς υλικού: Χούλιγκανς και αναρχικοί είναι ο ίδιος στρατός, που μισθοδοτείται από την Μπάλα με γραμμάτια που τα οφείλει η Πολιτική. Δεν χρειάζεται να πάμε πιο πίσω, από την συμμετοχή του δολοφόνου του Άλκη στον ξυλοδαρμό του Μπουτάρη στην ίδια πόλη.

Γιατί να μη ενταχτούν τέτοια μπουμπούκια σε εργοδότη-πρόεδρο ΠΑΕ που μοστράρει πιστόλι στο ζωνάρι του, μπουκάροντας στο γήπεδο; Δεν νομίζω να υπήρξαν η να υπάρχουν πολλοί πρόεδροι ΠΑΕ που να μην ήταν η να είναι υπόδικοι η επίδικοι, είτε για χειραγώγηση αγώνων με οφέλη από το Στοίχημα, ή από τις άλλες αμφιλεγόμενες επαγγελματικές τους ασχολίες.

Αλλά στα θέματα αυτά προσδοκώ να μας διαφωτίσει ο τηλε-δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε την υπόθεση του Άλκη, για λογαριασμό της οικογένειας του δολοφονημένου. Δεν είμαι σίγουρος σε τι προσδοκούν από την εμπλοκή του, αλλά, εγώ προσδοκώ να βγάλει στην φόρα ο Κούγιας τα άπλυτα του ποδοσφαίρου, αφού κατέχει το ρεκόρ στο προεδριλίκι, έχοντας ηγηθεί εννέα ομάδων, από την ΑΕΚ το 1997 και 2004, μέχρι την Λάρισα σήμερα. Όσα “dessous” γνωρίζει ο Αλέξης, λίγοι τα ξέρουν! Πότε θα πάμε ξανά γήπεδο;.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι