Θρίλερ η υπόθεση Βαλυράκη – Εκφοβισμός μαρτύρων

Δύο ψαράδες ύποπτοι για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση-θρίλερ του θανάτου του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, κατήγγειλε σήμερα ότι «οι μάρτυρες που είδαν κάποιον να χτυπάει με κοντάρι το θύμα εκφοβίζονται και η υπόθεση δεν προχωράει». Ο ίδιος καταγγέλλει ότι τρεις μήνες μετά την εγκληματική ενέργεια, ο εκφοβισμός των μαρτύρων έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνονται συλλήψεις.

«Όλοι σιγοψυθυρίζουν τα ονόματα των δραστών, είναι γνωστά εκεί στην τοπική κοινωνία, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε μία τρομερή προσπάθεια κουκουλώματος» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης. «Έχουν συμβεί διάφορα με αυτή την προανάκριση από το Λιμενικό Τμήμα της Ερέτριας», συμπληρώνει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, την Κυριακή στις 24 Ιανουαρίου. Σύμφωνα και με τους δύο ιατροδικαστές στο σώμα του εντοπίστηκαν 15 κακώσεις. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε από απόσταση 150 μέτρων τη διαμάχη του Βαλυράκη με δύο άνδρες σε άλλο σκάφος, ότι τα δυο σκάφη δεν είχαν άμεση επαφή και ότι ο ένας από τους δύο άνδρες, ο πιο ψηλός, πήρε ένα κοντάρι (που δεν ξέρουμε αν είχε γάντζο στο άκρο) και τον χτύπησε.

Ο αυτόπτης είπε ότι «ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα, προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε. Τους αναγνώρισα. Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», πρόσθεσε. Πρόσθεσε ότι αυτά τα είδε και ένας φούρναρης, αλλά ότι οι δράστες τον απείλησαν ότι θα τον καταστρέψουν οικονομικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι