ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι ανέφερε κατά του 56χρονου η δολοφονημένη Ελληνογερμανίδα στην Καβάλα

Τι ανέφερε στα ασφαλιστικά μέτρα κατά του 56χρονου η δολοφονημένη ελληνογερμανίδα στη Καβάλα

Η Ελληνογερμανίδα γραφίστρια και φωτογράφος που έπεσε, μαζί με τον 11 μηνών γιο της, θύμα του 56χρονου κτηνοτρόφου συντρόφου της στη Λεκάνη Καβάλας, είχε κάνει εναντίον του αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα τον περασμένο Ιούνιο, καθώς η σχέση τους πλέον είχε καταστεί πολύ προβληματική. Η γυναίκα είχε αναγκαστεί να πάρει το παιδί τους και να πάει να ζήσει στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού της, στο ίδιο χωριό, αρνούμενη πλέον να συζεί με τον πατέρα του βρέφους.

Στην αίτησή της ανέφερε τις κακουχίες στις οποίες είχε αντιμετωπίσει στο διάστημα της τετραετούς συμβίωσής τους αλλά κυρίως μετά την γέννηση του παιδιού τους. Επίσης ανέφερε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και στο γεγονός ότι δεν μπορούσε πλέον να εργάζεται στην ειδικότητά της, διότι ο κτηνοτρόφος απαιτούσε να τον βοηθά στην κτηνοτροφική μονάδα. Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα, από πατέρα Γερμανό και μητέρα Ελληνίδα,  στη Λεκάνη βρέθηκε για να κάνει την πτυχιακή της με θέμα την αγροτική ζωή (φωτογραφικό λεύκωμα) στο χωριό του παππού της. Εκεί όμως γνώρισε τον κτηνοτρόφο και τον ερωτεύθηκε και έμαθε για χάρη του ελληνικά.

Η αίτησή της ανέφερε: «Τον Ιανουάριο του 2018 συνάψαμε σχέση και από τον Ιούλιο του 2018 εγκαταστάθηκα στη Λεκάνη Καβάλας όπου και συγκατοικήσαμε. Όταν ήρθα στη Λεκάνη, είχα μαζί μου 5.000 ευρώ που είχα αποκομίσει από την εργασία μου ως γραφίστρια, χωρίς κανένα άλλο εισόδημα. Η οικία του 56χρονου, όπου διαμέναμε, ήταν σε άθλια κατάσταση και αφιέρωσα χρόνο, κόπο και χρήματα για να την καταστήσω όσο τον δυνατόν κατάλληλη για τη διαβίωση μας.

»Συμφωνήσαμε πως εγώ θα συνέχιζα την εργασία μου μέσω διαδικτύου, από την οποία αποκόμιζα εισόδημα έως τότε, αλλά ο 56χρονος επέμενε να τον ακολουθώ στις στάνες και να εκτελώ χρέη βοηθού του στις κτηνοτροφικές του εργασίες, καθόσον είχε 1.000 κατσίκια και δεν διέθετε προσωπικό. Λόγω της επιμονής του αυτής, τελικά επέτυχε να αφιερωθώ στην κτηνοτροφία και φυσικά σχεδόν να εγκαταλείψω πλήρως την εργασία μου, με συνέπεια να χάσω πολλούς πελάτες μου, καθόσον ήταν ανέφικτο να ανταποκριθώ στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, λόγω έλλειψης χρόνου.

»Η συμβίωση μας αποδείχθηκε άκρως οδυνηρή για μένα, καθόσον από το Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο που γεννάνε τα κατσίκια, βρισκόμασταν στο βουνό από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ, και υπό πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιόνια, βροχές, παγετός) για να τον βοηθώ, καθώς δεν είχε άλλους εργάτες, παρά μόνο εμένα. Στις ελάχιστες ώρες που δεν ήμουν στις στάνες, ασχολούμουν με την περιποίηση του σπιτιού. Όλο τον χρόνο μου, τον αφιέρωνα στην κτηνοτροφική μονάδα, ώστε να τον βοηθάω με την εργασία μου να ανταποκριθεί στις οικονομικές δυσκολίες του, ενώ δεν είχα εικόνα των οικονομικών του συναλλαγών. Η συμβίωση μας ήταν ελεύθερη, χωρίς γάμο και σύμφωνο συμβίωσης.

»Χαρακτηριστικό της πλήρους αδιαφορίας του για εμένα είναι το ότι στα τέσσερα συνεχή έτη της συμβίωσης δεν μου έδωσε ούτε ένα ευρώ για τις προσωπικές μου ανάγκες ή για τις ανάγκες συντήρησης του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να δαπανήσω τις 5.000 ευρώ που είχα μαζί μου και να χρειαστεί να χρεωθώ άλλα 4.500 ευρώ από υπεραναλήψεις στις κάρτες μου. Όπως ήταν εύλογο, οι οικονομικές δυσκολίες έφεραν προβλήματα στη σχέση μας, καθώς αδυνατούσε κι αρνούνταν να καταλάβει τις ανάγκες μου ως συντρόφου του και τον ενδιέφερε μόνο να του παρέχω βοήθεια στα ζώα.

»Αυτό ήταν κάτι που εγώ ήδη έκανα από κατανόηση για τα οικονομικά προβλήματά του, ενώ όταν εκείνος εισέπραττε τις κρατικές επιδοτήσεις για τα κατσίκια δύο φορές τον χρόνο, δεν μου έδινε ούτε ένα ευρώ, καθώς όπως μου έλεγε, πήγαιναν όλα στα χρέη του.Τον Απρίλιο του 2021 έμεινα έγκυος, αλλά ο 56χρονος το αντιμετώπισε με δυσφορία και αρνητισμό. Μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης μου, εργαζόμουν σκληρά, μεταφέροντας ζωοτροφές βάρους 20 κιλών σε κουβάδες και αυτό γινόταν κατόπιν συνεχών πιέσεων εκ μέρους του, που αδιαφορούσε παντελώς για την εύθραυστη κατάσταση της υγείας μου.

»Λόγω των αντίξοων συνθηκών που βίωσα, γέννησα έξι εβδομάδες νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο τοκετού, ένα υγιέστατο αγοράκι, στο νοσοκομείο Καβάλας το οποίο ο 56χρονος αναγνώρισε. Όμως οι καθημερινές υποχρεώσεις και το πρόγραμμα συνεχίζονταν κανονικά. Κουβαλώντας μαζί μου το νεογέννητο, τον βοηθούσα στο τάισμα, άρμεγμα κ.λπ., με αποτέλεσμα να μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ασχοληθώ με το νεογέννητο παιδί μου.

»Η κατάσταση αυτή ήταν αφόρητη για εμένα με αποτέλεσμα να επέλθει σοβαρότατη ρήξη στη σχέση μας. Του ανακοίνωσα πως έπρεπε να δώσω απόλυτη προτεραιότητα στις ανάγκες του μωρού, κάτι που παραδόξως δεν μπορούσε να κατανοήσει. Μάλιστα στην ουσία με εξεδίωξε από την οικία όπου διαμέναμε, δίνοντάς μου διορία πέντε ημερών για να αποχωρήσω και φυσικά δεν αποχώρησα μόνη μου.

»Οι εντάσεις, οι φιλονικίες και οι απειλές εκ μέρους του έγιναν καθημερινές όχι επειδή του έλειπε το μωρό ή εγώ, αλλά επειδή έχασε τον μοναδικό βοηθό του, καθόσον ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντί μου ήταν αυταρχικός, με πλήρη έλλειψη τρυφερότητας στο πρόσωπό μου, αφού στην ουσία με χρησιμοποιούσε ως βοηθό του. Έφτασε μάλιστα στο έσχατο σημείο να μου πει πως έπρεπε να σκοτώσει εμένα και το μωρό και μετά να αυτοκτονήσει. Όπως ήταν φυσικό, αυτό μου προξένησε ιδιαίτερο φόβο και ανησυχία καθόσον γνωρίζω πως έχει στην κατοχή του κυνηγετική καραμπίνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι