ΣΧΟΛΙΟ

Τι εμβόλια και μ…, το μπουκαλάκι του Αμβρόσιου θα μας σώσει!

Τι εμβόλια και μ..., το μπουκαλάκι του Αμβρόσιου θα μας σώσει! Κόμπρα

Ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος “ξαναχτύπησε”! Ανέβηκε στο βήμα του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου και εμφάνισε ένα μπουκαλάκι με αγιασμό ως «το φάρμακο κατά του κορονοϊού», με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας να αποχωρεί, μιλώντας για «σκηνές Μεσαίωνα».

Είναι γνωστή και μη εξαιρετέα η περίπτωση του πρώην μητροπολίτη, ο οποίος αρέσκεται να προκαλεί σε βαθμό φαιδρότητας, για να μην πούμε και τίποτα χειρότερο! Τα ίδια ακριβώς έλεγε και πέρσι, όταν καλούσε τους έκπληκτους πιστούς να “ψεκάζονται” με αγιασμό, για να είναι ασφαλείς από τον κορονοϊό!

Για να μην θυμηθούμε όταν είχε αφήσει με ανοιχτό το στόμα τους γιατρούς του Νοσοκομείου του Ρίου, καθώς είχε επιλέξει να την “κάνει με ελαφρά πηδηματάκια”, ενώ είχε διαγνωσθεί θετικός στον ιό! Θεωρώντας τον κορονοϊό «συνωμοσία σκοτεινών δυνάμεων» είχε βέβαια φροντίσει να αφορίσει το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, μην αφήνοντας φυσικά απ’ έξω τον πρωθυπουργό, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, είναι λάβρος κατά των εμβολιασμών.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αμβρόσιος είχε ανακοινώσει πως «εγκαταλείπει την δημοσιογραφία», κλείνοντας το blog του, για να αποσυρθεί στην «σιωπή και την περισυλλογή». Μερικούς μήνες πριν είχε επιλέξει να παραιτηθεί από το εκκλησιαστικό του αξίωμα. Μάλλον είχε παίξει ρόλο η βαριά “καμπάνα” (όχι φυσικά εκκλησιαστική) που του επιβλήθηκε από δικαστήριο για το ανατριχιαστικό του παραλήρημα εις βάρος των ομοφυλόφιλων, που περισσότερο θύμιζε ιεροεξεταστή του Μεσαίωνα, παρά Ορθόδοξο ιεράρχη.

Την στιγμή που η μετάλλαξη Δέλτα γεμίζει τα νοσοκομεία, ο Αμβρόσιος επέλεξε για μία ακόμα φορά να κινηθεί εκτός της επίσημης γραμμής της Εκκλησίας. Το στόμα του, πάντως, να το κλείσει αποκλείεται, παρά τις υποσχέσεις που έδωσε. Ο “δέσποτας” το “έχει στο αίμα του”, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς δημοσιότητα και για να την προσελκύσει καταφεύγει στη σίγουρη μέθοδο: στην πρόκληση…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι