Τι ερευνά η Αντιτρομοκρατική για την έκρηξη στο Εφετείο

default image

Απαντήσεις για τον αριθμό των δραστών και την ισχύ του μηχανισμού που εξερράγη τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Εφετείο αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μέσα από τον εργαστηριακό έλεγχο των ευρημάτων που συνέλεξε από τον τόπο της επίθεσης.

Εντωμεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία το καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού φρουρού είναι καθαρό.

«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, σχετικά με την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο Εφετείο Αθηνών χθες (Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017) το πρωί, ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, προέκυψε ότι προέρχεται από πολεμικό τυφέκιο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επικεντρώνει την έρευνα στον αριθμό των δραστών που συμμετείχαν στην επίθεση και στην ισχύ του εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι κάμερες ασφαλείας είναι εκτός λειτουργίας από το 2002 και η μοναδική  που λειτουργούσε δεν διαθέτει καταγραφικό.

Όπως προκύπτει πάντως, από τις έως τώρα πληροφορίες στην βομβιστική επίθεση φαίνεται να συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Αναλύοντας τον τρόπο δράσης, το γεγονός ότι πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού για να μην τους καταδιώξει, αλλά και τον ισχυρό μηχανισμό, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για ανασυγκρότηση του «αντάρτικου πόλης».

Σε ό, τι αφορά την συνδεσμολογία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός  είναι πανομοιότυπος με εκείνον που δεν είχε εκραγεί στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, ενώ η επίθεση έχει ομοιότητες με άλλες ενέργειες, όπως κατά του γραφείου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων το 2015 και των γραφείων της Eurobank τον περασμένο Απρίλιο.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για όλες αυτές επιθέσεις είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), που συνδέεται με τον  «Επαναστατικό Αγώνα». Η ΟΛΑ έχει αναλάβει την ευθύνη και για τις επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και την πρεσβεία του Ισραήλ.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι