Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία στη Φολέγανδρο

Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία στη Φολέγανδρο

Η ιατροδικαστική έκθεση για την άτυχη 26χρονη που βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα, στη Φολέγανδρο, αναφέρει μώλωπα στο μάτι, που μάλλον προκλήθηκε από γροθιά και όχι από την πτώση στα βράχια, κάτι που αποδυναμώνει τους ισχυρισμούς του 30χρονου συντρόφου της και δράστη ότι απλώς την έσπρωξε.

Ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, που χειρίσθηκε ιατροδικαστικά την υπόθεση, εξέτασε με προσοχή τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις του θύματος για να διαπιστώσει αν αυτές προκλήθηκαν όλες από την πτώση από τα βράχια ή αν είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός. Φαίνεται τώρα πως είτε την είχε χτυπήσει μέσα στο αυτοκίνητο οπότε εκείνη βγήκε τρομοκρατημένη για να γλιτώσει είτε όταν την πρόλαβε κοντά στο απόκρημνα βράχια. Δεν αποκλείεται να της έδωσε τη γροθιά στα βράχια και η κοπέλα να έπεσε εξαιτίας της, με αποτέλεσμα το θάνατό της. Όμως δεν αποκλείεται και να την έριξε εκείνος στη θάλασσα.

Δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό (τουλάχιστον στους δημοσιογράφους) σε ποιον ανήκαν οι κηλίδες αίματος κοντά στο σπασμένο κολιέ του θύματος, εκεί που βρέθηκε και το ένα σκουλαρίκι της. Αυτά αν βρέθηκαν στην φυσική πορεία της πτώσης ενός σώματος δεν αποδυναμώνουν τους ισχυρισμούς του δράστη, καθώς θα μπορούσαν τα κοσμήματα του κοριτσιού να έσπασαν από την πτώση.

Αν βρέθηκαν σε διαφορετικό σημείο, αποδυναμώνουν  τους ισχυρισμούς του δράστη και δείχνουν ότι προηγήθηκε πάλη σε άλλο σημείο ή ότι μεταφέρθηκε το σώμα της αναίσθητης ίσως κοπέλας. Δεν υπάρχει, επίσης, τρόπος να ξέρουμε αν ο δράστης μετά την πτώση της 26χρονης, την είδε λιπόθυμη και  νομίζοντας ότι είναι νεκρή από την πτώση την έριξε στο νερό για να παρουσιάσει το θάνατο ως ατύχημα ή αν εν γνώσει του ότι η κοπέλα ακόμη ζούσε, την έριξε επίτηδες στη θάλασσα για να πνιγεί.

Για την αιτία του καβγά και όσα διαδραματίσθηκαν, ο δράστης κατέθεσε: «Εκείνη είχε βάλει στο κινητό της τη διαδρομή για τον προορισμό μας. Κάποια στιγμή αφαιρέθηκε με το κινητό της. Τη ρώτησα πού πάμε και εκείνη είχε χάσει τη διαδρομή. Τότε αρχίσαμε και πάλι να μαλώνουμε. Τράβηξα το χειρόφρενο του αυτοκινήτου, η Γαρυφαλλιά άνοιξε την πόρτα. «Καλούσε σε βοήθεια. Νευρίασα. Σιγά, δεν της είχα κάνει και κάτι για να καλεί σε βοήθεια. Ένιωσα μειονεκτικά που το κάνει. Έφυγε από το αυτοκίνητο και έφτασε στην άκρη του γκρεμού. Εγώ της φώναζα από το αυτοκίνητο και μετά κατέβηκα. Μαλώσαμε και την έσπρωξα. Την έσπρωξα αρχικά μια φορά επάνω στον καβγά και την δεύτερη φορά έπεσε στον γκρεμό με τα βράχια. Κατέβηκα κάτω να τη σώσω, αλλά είδα ότι δεν ζει»

Προβληματική ιδιοσυγκρασία

Αρχικά ο δράστης, που φαίνεται να έχει προβληματική ιδιοσυγκρασία και ίσως ψυχιατρικά ζητήματα, μιλούσε ακατάληπτα αλλά και ενεργούσε παράλογα. Τον είχαν δει προτού συλληφθεί να προσπαθεί να μπει σε ένα σπίτι και να τραυματίζεται στο κεφάλι και εν συνεχεία τριγυρνούσε με το μαγιό. Τον εντόπισε 24 ώρες αργότερα η αντιδήμαρχος Φολεγάνδρου που έτυχε να πάει για μπάνιο στις Λυγαριές, εκεί που έγινε το έγκλημα, και καθώς στο Facebook είχε κυκλοφορήσει η φωτογραφία του (ανεζητείτο από την ώρα που βρέθηκε νεκρή η 26χρονη), η γυναίκα τον αναγνώρισε. Ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και το Λιμενικό.

Ο δράστης πετούσε στους ένστολους πέτρες και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Μιλούσε ασυνάρτητα και έλεγε «ήταν η κακιά η ώρα» και «μαλώσαμε και χάλασε η φάση». Όταν τελικά τον πήγαν στο τμήμα, αρνήθηκε ότι την χτύπησε και την σκότωσε και επέμεινε ότι την έσπρωξε πάνω στον καβγά και εκείνη γκρεμίστηκε στα βράχια. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε «πνιγμό εντός θαλάσσιου ύδατος επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων». Οι κακώσεις διαπιστώθηκαν στο κεφάλι και στο σώμα της κοπέλας.  Βαριά τραυματισμένη, η κοπέλα δεν μπόρεσε να κολυμπήσει και να σωθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι