ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι ρώτησε ο πιλότος και έμειναν άφωνοι οι Αστυνομικοί

Τι ρώτησε ο πιλότος και έμειναν άφωνοι οι Αστυνομικοί , slpress

«Δεν ήθελα να κοροϊδεύω. Το έκανα για να μην μείνει μόνο του το παιδί μου», ισχυρίσθηκε ο 33χρονος πιλότος κατά την ομολογία του, όπως είπαν οι αστυνομικοί στην επισημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ για το θέμα. Την ίδια ώρα, ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και διώκεται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Κατά τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, από τον διευθυντή Ασφαλείας Πέτρο Τζεφέρη, αναφέρθηκε ότι ήταν εξαιρετική η μεθοδικότητα των αστυνομικών, που έχτισαν, όπως είπε, σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος. Έτσι, ενώ σχεδόν από την πρώτη ημέρα τον θεωρούσαν βασικό ύποπτο, έκριναν σκόπιμο να ελιχθούν, αλλά και να ερευνήσουν όλα τα ενδεχόμενα, όπως την περίπτωση οι ληστές να ήταν όντως υπαρκτά πρόσωπα. Έπρεπε άλλωστε να “δεθεί” με στοιχεία η υπόθεση, καθώς οι υπόνοιες δεν αρκούσαν.

Οι έρευνες και η μεθοδολογία 

Η διευθύντρια των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, αναφέρθηκε στην έρευνα που έγινε από τα εργαστήρια: για τα αποτυπώματα, το DNA, ακόμη και για τον σχεδιασμό σκίτσου βάσει των περιγραφών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Στο ίδιο πνεύμα του έδειχναν και φωτογραφίες υπόπτων. Τόνισε όμως ότι εξαιρετικά κρίσιμη ήταν η έρευνα από την ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων, από τα οποία προέκυψαν σημαντικές αναντιστοιχίες με τη μαρτυρία του δράστη.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών κ. Χασιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης. Υπήρχαν σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από τα δεσμά με τα οποία ήταν δεμένος, αλλά ήταν μόλις διακρινόμενα και αυτό προκάλεσε απορίες καθώς δεν μπορεί να ήταν δεμένος 2 ώρες. Επίσης δεν ήταν δεμένος πισθάγκωνα, ενώ η γυναίκα ήταν και προξένησε εντύπωση το γιατί οι κακοποιοί έπνιξαν μια δεμένη γυναίκα. Επίσης, οι κακοποιοί δεν δένουν κανέναν σε εμβρυική στάση, ακριβώς για να μην μπορεί να λυθεί εύκολα. Ο Αναγνωστόπουλος όμως δεν μπορούσε να δέσει τον εαυτό του πισθάγκωνα. Ασυνήθιστο ήταν και το γεγονός ότι ο σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος, ενώ ήταν ήδη νεκρός.

Στα εργαστήρια μεταφέρθηκαν αντικείμενα όπως η κάμερα ασφαλείας, το smartwatch του θύματος και το τηλέφωνο του συζύγου, που έδειχναν αναντιστοιχίες. Ειδικά το τελευταίο έδειχνε μετακίνηση τις ώρες που ο ίδιος ο Αναγνωστόπουλος υποστήριζε ότι ήταν δεμένος. Το δε ρολόι του θύματος είχε μέτρηση παλμών και έδειχνε ότι η καρδιά της Καρολάιν σταμάτησε στις 4:10 ενώ ο σύζυγος έλεγε ότι οι ληστές μπήκαν το σπιτι στις 4:30. Παράλληλα δεν στάθηκε δυνατόν να βρεθεί ούτε ίχνος DNA κανενός άλλου προσώπου μέσα στο σπίτι αλλά δεν εντοπίσθηκε και κανένα ύποπτο ΙΧ στην περιοχή, από καμία κάμερα.

Ποια έγνοια είχε ο πιλότος 

Είπε στους αστυνομικους ότι δεν είχε κανένα σχέδιο να εξαπατήσει, αλλά ήθελε να μείνει εκτός φυλακής για να αναθρέψει  το παιδί του. Επέμεινε ότι όλα έγιναν πάνω σε έναν δαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του, με την οποία όπως είπε το τελευταίο διάστημα καβγάδιζαν συχνά. Την επίμαχη νύχτα του πήρε το παιδί από τα χέρια και το έβαλε στην κούνια και του ειπε ότι ήθελε χωρίσουν. Για να δικαιολογηθεί ο δράστης είπε ότι θύμωσε επειδή η 20χρονη σύζυγός του “πέταξε” νευριασμένη το μωρό την κούνια του.

Ομολόγησε ότι τη σκότωσε και ό,τι στη συνέχεια παραβίασε το παράθυρο του υπογείου, αναστάτωσε το χώρο, σκότωσε το σκύλο, τηλεφώνησε στην αστυνομία και δέθηκε. Μετά την ομολογία του, αποτέλεσμα ανάκρισης οκτώ ωρών, δήλωσε μετανιωμένος και ρώτησε τους αστυνομικούς πόσο καιρό θα μείνει στη φυλακή και πότε θα μπορέσει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού.

Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ αλλά και πολλοί χρήστες στα social media κατηγορούν τον συνδικαλιστή αστυνομικό Σταύρο Μπαλάσκα για κάποιες δηλώσεις του που «δίνουν οδηγίες για γυναικοκτονίες». Ο κ. Μπαλάσκας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, καθώς αναφερόταν στο έγκλημα, είπε μεταξύ άλλων ότι «ο δράστης είναι βλάκας, γιατί αν τηλεφωνούσε αμέσως και ομολογούσε ένα έγκλημα που διέπραξε όπως λέει εν βρασμώ ψυχής, θα έτρωγε μόνο 4-5 χρόνια φυλακή».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι