ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί συμβαίνει με εκατοντάδες μετανάστες στον Έβρο – Σε εξέλιξη επιχείρηση

Τι συμβαίνει με εκατοντάδες μετανάστες στον Έβρο – Σε εξέλιξη επιχείρηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών που εντοπίστηκαν σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας στον ποταμό Έβρο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ωστόσο οι Ελληνικές αρχές παρά την έρευνα με την συνδρομή και drone, δεν έχουν ακόμα εντοπίσει τους εκατονταδες μετανάστες (300 με 400 άτομα), γεγονός που δημιουργεί προβληματισμούς για το τι ακριβώς συμβαίνει και αν οι Τούρκοι “παίζουν” και πάλι “παιχνίδια”. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για περίπου 400 παράτυπους  μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Καισάριο, μεταξυ Διδυμοτείχου και Σουφλίου, σε Ελληνικό έδαφος. Μόλις γίνει η περισυλλογή τους θα μεταφερθουν σε ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου στον Έβρο.

Ωστόσο είναι οι τουρκικές αρχές αυτές που απέστειλαν  σήμα (notification) στο διασυνοριακό όργανο, στο οποίο ανέφεραν πως 400 μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα στα Λάβαρα από την ελληνική πλευρά.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και την διάσωσή τους με πλήθος δυνάμεων της Αστυνομίας που έχουν ζητήσει και την συνδρομή της ΕΜΑΚ από την Πυροσβεστική. Αρχικά φέρεται να υπήρξε οπτική επαφή με τους μετανάστες από την ελληνική πλευρά, κατά την οποία διαπιστώθηκε επίσης, ότι στην κοντινή τουρκική πλευρά που σχεδόν εφάπτεται με την νησίδα είχε παραταχθεί πλήθος αντρών της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής (Jandarma).

Από την ΕΛ.ΑΣ. σηκώθηκε drone για να αποκτήσουν καλύτερη επαφή και εικόνα και στο μεταξύ οι μετανάστες είχαν εξαφανιστεί από το συγκεκριμένο σημείο. Πλέον γίνονται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και προσπαθούν να διαπιστώσουν οι ελληνικές Αρχές μήπως οι τουρκικές Αρχές έχουν συγκεντρώσει εκείνοι πάλι τους μετανάστες και τυχόν τους μεταφέρουν σε άλλο σημείο…

Σε κάθε περίπτωση η όλη κατάσταση έχει εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες με τα “παιχνίδια” των Τούρκων, μετατρέπονται σε “εργαλεία” σε βάρος της Ελλάδας.  ε αθώες ψυχές στα χέρια των Τούρκων που μετατρέπονται σε πάλι σε υβριδικό όπλο εναντίον της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες εισροές με μία και μόνο διακίνηση πιθανότατα και με καθοδήγηση της τουρκικής πλευράς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι