ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι θα γίνει με τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου αύριο

Τριήμερες κινητοποιήσεις στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που καταγράφονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και των φορέων των σιδηροδρόμων ότι μπαίνουν σε επαναλειτουργία σταδιακά και τον προγραμματισμό νέων δρομολογίων για την Δευτέρα. Ο σιδηρόδρομος άρχισε να επαναλειτουργεί την περασμένη εβδομάδα με μειωμένα όμως δρομολόγια και πολύ άγχος. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι επιβάτες απέφευγαν τα πρώτα βαγόνια των συρμών. 

Το κυβερνητικό πλάνο επανεκκίνησης των δρομολογίων, παρά τις διαβεβαιώσεις, φαίνεται ότι πάει περίπατο και ο προγραμματισμός για τη δεύτερη φάση επανέναρξης, από αύριο Δευτέρα, δεν είναι εφικτό να προχωρήσει, τουλάχιστον για τον προαστιακό και κομμάτια του βόρειου δικτύου. Μέχρις στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από τον ΟΣΕ και την εταιρεία Hellenic Train τι θα ισχύσει αύριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ενώ αύριο πρόκειται να ξεκινήσει ο προαστιακός στα δρομολόγια Αθήνα – Σκα – Κόρινθος – Κιάτο – Αίγιο, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί και το πρόγραμμα θα μείνει ως έχει, δηλαδή με τα δρομολόγια:

  • Πειραιάς – Αθήνα – Σκα – Αεροδρομο – Κ[αντζα – Λιόσια
  • Αθήνα – Οινόη – Χαλκίδα
  • Κάτω Αχαία – Πάτρα
  • Πάτρα – Ρίο

Σοβαρές είναι οι ενστάσεις των εργαζομένων και για αρκετά σημεία του βόρειου δικτύου, ενώ αναμένεται να υπάρξει παράταση στην επανέναρξη των δρομολογίων:

  • Θεσσαλονίκη – Φλώρινα
  • Θεσσαλονίκη – Δράμα
  • Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
  • Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

Για το κομμάτι αυτό οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να υπάρξει παράταση και, όπως φαίνεται, ούτε αύριο θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια αυτά. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει γραπτές εγγυήσεις από τον ΟΣΕ και την Hellenic Train, ενώ έχουν προειδοποιήσει για ανυπέρβλητα προβλήματα, όπως είναι οι “τυφλοί σταθμοί”, καθώς, εκτιμούν ότι σε Έδεσσα και Ξάνθη δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε για έναν σταθμάρχη.

Νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη

Ανησυχία εκφράζουν και για τα αυτόματα συστήματα διαβάσεων, λέγοντας ότι σε ορισμένα σημεία είτε δεν λειτουργούν, είτε υπολειτουργούν.  Την κατάσταση του δικτύου, έχει αναδείξει με σειρά αναρτήσεων στα social media ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας.

Οι εργαζόμενοι του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ την Τρίτη 28 Μαρτίου προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία. Το σωματείο των εργαζομένων (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει πως πρόκειται για προειδοποιητική απεργία και θέτουν ξανά ζητήματα ασφαλείας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι