ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τήνος: Υπέργηρος δολοφόνος δια ασήμαντον αφορμή

Τήνος: Υπέργηρος δολοφόνος δια ασήμαντον αφορμή

Ιδιόρρυθμος και προβληματικός ήταν από νέος ο 93χρονος που τελικά έγινε δολοφόνος, στερώντας δύο παιδιά από τον πατέρα τους δια ασήμαντον αφορμή. Άφησε όμως και χωρίς παιδιά την 75χρονη μητέρα του θύματος, μια άτυχη γυναίκα που έχασε σύζυγο και γιο από καρκίνο πριν από δύο χρόνια και τώρα έχασε από έναν “ιδιόρρυθμο” και τον γιο που της είχε απομείνει.

Ο ηλικιωμένος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες του tinostoday, έχασε πριν από λίγα χρόνια το γιο του και την σύζυγό του, ενώ με την κόρη του δεν έχει διόλου καλές σχέσεις. Δεν έγινε κακότροπος όταν έχασε το γιο του, πάντως, αλλά ήταν φίλερις και προβληματικός από νέος. Ήταν μάλιστα και δικομανής, προκαλώντας προβλήματα και ΕΔΕ ακόμα και στους αστυνομικούς του νησιού, γιατί θεωρούσε ότι επειδή δέχονταν τις καταγγελίες του γείτονά του, ήταν “με το μέρος του”.

Αυτός ο ιδιότροπος και ίσως ψυχικά ασθενής άνδρας όμως, ενώ είχε δεχτεί μηνύσεις και για τις απειλές που είχε εκτοξεύσει, κυκλοφορούσε ελεύθερος και είχε βγάλει προ πενταετίας και άδεια οπλοφορίας για την καραμπίνα του, υποστηρίζοντας ότι ήταν κυνηγός. Η αντίστροφη μέτρηση για τον άτυχο διευθυντή στη Σχολής Αγιογραφίας του νησιού άρχισε προ διετίας. Τότε η κόρη του δράστη, που όπως προαναφέραμε είχε κακές σχέσεις με τον πατέρα της, ακριβώς για να μην έχει καμία επαφή μαζί του, πούλησε το σπίτι ιδιοκτησίας της, ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο του κτηρίου στο ισόγειο του οποίου εξακολουθούσε να ζει, ως ιδιοκτήτης, ο δράστης.

Το διαμέρισμα αγοράστηκε από την σύντροφο του αγιογράφου και το ζευγάρι με τα παιδιά τους μετακόμισε εκεί.  Άρχισαν τότε οι διαρκείς προστριβές, τη μια για τη θέση του ηλιακού θερμοσίφωνα, την άλλη για την θέση του πάρκινγκ. Ο δράστης είχε φτάσει στο σημείο να μηνύσει τον άτυχο αγιογράφο υποστηρίζοντας ότι του δηλητηρίασε ένα πηγάδι στο κτήμα του. Αλλά και ο αγιογράφος αναγκάσθηκε να τον μηνύσει, γιατί ο γέροντας τον απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει και είχε χειροδικήσει.

Το χρονικό της δολοφονίας

Προχθές ο αγιογράφος, όπως κατέθεσε φίλος και γείτονας ιεροψάλτης, είχε βγει να πετάξει τα σκουπίδια και μετά θα έφευγε για τη Σχολή Αγιογραφίας. Μίλησαν για λίγο, και ο ηλικίας 52 ετών αγιογράφος του είπε για την πορεία των παιδιών στο σχολείο και θέματα ρουτίνας. Η σύντομη συνομιλία έληξε και ο μεν ιεροψάλτης έφυγε με τη μοτοσικλέτα του, έχοντας όμως δει τον ηλικιωμένο στην αυλή «να κοιτά με αγριωπό βλέμμα το θύμα», ο δε αγιογράφος μπήκε στο ΙΧ του για να φύγει.

Όλοι ήξεραν την προβληματική ιδιοσυγκρασία του δράστη, όμως κανείς όπως φαίνεται εκ των υστέρων, δεν περίμενε ότι θα έφθανε στο φόνο. Ο δράστης μπλόκαρε το ΙΧ του θύματός του με το δικό του και πλησιάζοντας στη θέση του οδηγού με την καραμπίνα, πυροβόλησε τον αγιογράφο δύο φορές στο κεφάλι. «Τον τελείωσα!», φώναξε εν συνεχεία, και τον άκουσε η άτυχη σύζυγος του θύματος.

Το έγκλημα τελέσθηκε εκ προμελέτης και εν ψυχρώ πάντως, καθώς ο δράστης κατευθύνθηκε στο θύμα με την καραμπίνα στο χέρι προτού καν αρχίσει η λογομαχία. Ο δράστης μάλιστα κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι “τον έκαναν φονιά” γιατί αν δεν είχαν δεχτεί τις μηνύσεις του θύματος, το έγκλημα δεν θα είχε διαπραχθεί! Παράλληλα με τις ύβρεις που εκτόξευε εναντίον των αστυνομικών, έλεγε για τον άνθρωπο που μόλις πριν λίγα λεπτά είχε δολοφονήσει «καλά του έκανα»! Μετά το έγκλημα ο δράστης όπλισε ξανά την καραμπίνα του και οι γείτονες φοβήθηκαν ότι ίσως πυροβολούσε και άλλους, οπότε απομακρύνθηκαν όλοι. Τελικά συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι