Το δημογραφικό αφανίζει την Ελλάδα – Η αφίσα τους μάρανε

Το δημογραφικό αφανίζει την Ελλάδα - Η αφίσα τους μάρανε, Αναστάσιος Λαυρέντζος
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το άρθρο αυτό το έγραψα με αφορμή τη γνωστή αφίσα περί των αμβλώσεων που θέλησε να αναρτήσει στους χώρους του Μετρό ένας σύλλογος πολυτέκνων με πληρωμένη καταχώρηση. Η αφίσα αυτή τελικά αποσύρθηκε με απόφαση του υπουργού Μεταφορών. Προτού αναφερθώ σε οτιδήποτε άλλο, θέλω να τονίσω ότι στις συνεντεύξεις μου, στην αρθρογραφία μου και στο σχετικό βιβλίο μου, στο οποίο πραγματεύομαι το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, ποτέ δεν αναφέρθηκα στο θέμα των αμβλώσεων.

Το ίδιο αφορά και τις προτάσεις που έχω καταθέσει γραπτώς για την επίλυση του δημογραφικού. Οι λόγοι που υπαγόρευσαν αυτή την επιλογή μου είναι δύο: Ο πρώτος είναι ότι θεώρησα τις αμβλώσεις σύμπτωμα και όχι αίτιο. Αποτελούν έκφανση ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής που κάνει τις σύγχρονες κοινωνίες να μην γεννούν αρκετά παιδιά.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν ήθελα να ηθικολογήσω. Θεωρώ ότι μια κοινωνία πρέπει ελεύθερα να κάνει τις επιλογές της και όχι με πειθαναγκασμούς ή αφορισμούς. Πρέπει η ίδια να καταλάβει γιατί πρέπει να γεννά παιδιά, είτε για λόγους οφέλους είτε για λόγους αυτοπραγμάτωσης. Σήμερα, όπως έχω επανειλημμένως τονίσει, η Ελλάδα είναι σε έναν ασταμάτητο δημογραφικό κατήφορο που μακροπρόθεσμα την οδηγεί στη βιολογική της εξαφάνιση.

Τώρα λοιπόν –στο “και δέκα” του δημογραφικού και όχι στο “παρά πέντε”– η ελληνική κοινωνία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι χρειαζόμαστε γεννήσεις. Και πρέπει να το καταλάβει μόνη της. Πώς όμως να το καταλάβει η κοινωνία, όταν οι ηγεσίες της
αδιαφορούν ή δεν κάνουν τον κόπο να κατανοήσουν το πρόβλημα;

Η πολιτική ηγεσία αγνοεί το δημογραφικό

Πράγματι, μόνο σε αδιαφορία και βαριά άγνοια μπορεί κανείς να αποδώσει το γεγονός ότι
ενώ το δημογραφικό είχε επισημανθεί στη Βουλή ήδη από το 1993, το πολιτικό σύστημα αφιερώθηκε ολόψυχα στο κυνήγι του κομματικού και ατομικού συμφέροντος έως ότου
τελικά χρεοκόπησε τη χώρα. Και όταν μετά το 2010 οι θάνατοι ξεπέρασαν αποφασιστικά τις γεννήσεις, το πολιτικό σύστημα και πάλι αδιαφόρησε.

Έκανε ότι μπορούσε για να βυθίσει την οικονομία σε ύφεση, βάρυνε τα νοικοκυριά με φόρους και ξήλωσε τις όποιες δομές κοινωνικής πολιτικής. Επί πλέον, αφέθηκαν ή ακριβέστερα εκδιώχθηκαν από τη χώρα μισό εκατομμύριο μορφωμένα ελληνόπουλα για να πάνε να δουλέψουν και να γεννήσουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα έκλειναν τα ελληνικά σχολεία εξωτερικού γιατί η εξοικονόμηση πόρων αφορούσε οτιδήποτε άλλο, εκτός από τον πελατειακό πυρήνα του χρεοκοπημένου κράτος.

  Το comeback των supermodels των '90ς

Μετά από όλα αυτά, θα πρέπει να έχουν άγνοια του δημογραφικού όσοι στη σημερινή
κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα έχει επί τέλους δημογραφική πολιτική, επειδή στο
εξής θα δίνεται ένα επίδομα 2000€ για κάθε νεογέννητο παιδί. Το δημογραφικό όμως είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα για να λυθεί με επιδοματικά μέτρα. Όμως ακόμη πιο μεγάλη άγνοια – αλλά και θράσος – επιδεικνύουν οι διάφοροι πολιτικοί που μας λένε σήμερα ότι το δημογραφικό θα λυθεί με τους παράνομους μετανάστες που
συρρέουν ανεξέλεγκτα από 80 και πλέον χώρες!

Αλήθεια κύριοι, όλοι εσείς που κάθε φορά πιάνεστε από τη συγκυρία, επειδή δεν έχετε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τίποτε, αυτό περιμένατε για να λύσετε το δημογραφικό; Γιατί δεν φέρνετε πρώτα πίσω τα ελληνόπουλα που διώξατε; Έχετε αναλογιστεί τί είδους χώρα θα προκύψει μέσα από τον χαοτικό εποικισμό που υφίσταται η χώρα; Με ποιο δικαίωμα οδηγείτε στο τέλος της μια ιστορική πορεία σαράντα και πλέον αιώνων μέσα σε μια και μόνο γενεά; Έχετε συνειδητοποιήσει τι κάνετε;

Το παράδειγμα του Ισραήλ

Το 2018 στην Ελλάδα πέθαναν 120.197 Έλληνες και γεννήθηκαν μόλις 86.440 παιδιά. Εξ
αυτών μάλιστα, μόνο το 85% περίπου γεννήθηκαν από Ελληνίδες μητέρες. Δηλαδή σε μια μόνο χρονιά χάθηκε μια πόλη 34.000 ανθρώπων. Αντίστοιχη ήταν και η μείωση το 2017: οι γεννήσεις υστέρησαν κατά 36.000 των θανάτων! Μέσα σε δύο λοιπόν χρόνια χάθηκε μια πόλη όπως τα Ιωάννινα, ενώ στα επόμενα τρία χρόνια θα χαθεί ο Βόλος και σε άλλα τέσσερα θα χαθεί το Ηράκλειο.

Η διαπίστωση είναι συνταρακτική: Η χώρα καταστρέφεται! Χάνεται μέρα με τη μέρα! Το ακούτε εσείς όλοι εσείς οι “ταγοί” αυτής της κοινωνίας που νοιάζεστε για θέσεις, για καρέκλες για μια εφήμερη ασημαντότητα, χωρίς να κάνετε αυτά που πρέπει; Έχετε καταλάβει για ποια θέματα πρέπει να κινητοποιηθείτε; Αντιλαμβάνεστε ότι σας καταγράφει η Ιστορία; Η αφίσα σας μάρανε!

Δυστυχώς για όλους εσάς υπάρχει παράδειγμα χώρας που έλυσε το δημογραφικό της
επειδή το θέλησε. Όπου οι πολιτικές και οι πνευματικές ηγεσίες οργάνωσαν τον λαό γύρω
από την απόφασή τους για συλλογική επιβίωση. Η χώρα αυτή είναι το Ισραήλ. Όντας η μοναδική βιομηχανική χώρα “δυτικού τύπου”, η οποία επί πολλές δεκαετίες γεννά τρία παιδιά ανά γυναίκα, το Ισραήλ κατάφερε από τα τρία εκατομμύρια πληθυσμό που είχε το 1970, σήμερα να έχει πληθυσμό εννέα εκατομμύρια.

  Δολοφονική ενέδρα καταγγέλλει ο δήμαρχος της Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ το Ισραήλ τριπλασίασε τον πληθυσμό του μέσα σε μισό αιώνα! Κάποιοι θα σπεύσουν ίσως να πουν ότι στο Ισραήλ κατοικούν και Άραβες. Πράγματι, το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας είναι αραβικής καταγωγής, αλλά η πληθυσμιακή έκρηξη της χώρας είναι επίτευγμα όλων των ομάδων που συνθέτουν τον ισραηλινό πληθυσμό. Αυτός ήταν άλλωστε ένα βασικός στόχος της απόφασης που έλαβαν νωρίς οι ισραηλινές ελίτ: ότι δεν θα άφηναν τους Άραβες εντός του Ισραήλ να γίνουν πλειονότητα μέσα στη χώρα τους.

Διανοητικός φασισμός

Ας γυρίσουμε τώρα πίσω σε αυτή την περίφημη αφίσα περί των αμβλώσεων που θέλησε να αναρτήσει το κίνημα “Αφήστε με να ζήσω”. Η αφίσα αυτή δεν ζητούσε να διωχθούν νομικά όσοι κάνουν αμβλώσεις. Γνωστοποιούσε απλώς ορισμένα βιολογικά δεδομένα.  Αμέσως όμως ξεσηκώθηκαν εναντίον της όλοι εκείνοι που στην Ελλάδα εδώ και μερικές δεκαετίες έχουν αναγορευτεί σε θεματοφύλακες της προόδου και του ανθρωπισμού.

Που πάντα γνωρίζουν προς τα πού πηγαίνει ο κόσμος, αν και ως τώρα όλες οι προβλέψεις τους διαψεύστηκαν παταγωδώς! Για αυτούς, η άλλη άποψη είναι αναχρονιστική, ακραία ή ανόητη. Και ως τέτοια δεν έχει καν δικαίωμα να διατυπώνεται. Τον λόγο έχει μόνο ο διανοητικός φασισμός.

Ένας φασισμός που εδώ και δεκαετίες έρπει στην ελληνική κοινωνία και που δεν αφήνει ποτέ να αναπτυχθεί γόνιμος διάλογος γύρω από τα μεγάλα θέματα που την απασχολούν. Σε αυτόν τον φασισμό υπέκυψε και ο υπουργός μεταφορών και απαγόρευσε την αφίσα. Ελπίζουμε τώρα η κυβέρνηση να βγάλει μια άλλη αφίσα, που να προβάλλει την ανάγκη αύξησης των γεννήσεων. Ή μήπως και αυτό είναι θέμα ταμπού;

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι