Το διώροφο στην Κολωνία και οι 30.000 ύποπτοι – Θρίλερ με το δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

Το διώροφο στην Κολωνία και οι 30.000 ύποπτοι – Θρίλερ με το δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

Αποκρουστικές αποκαλύψεις αναμένονται να γίνουν στη δίκη που μόλις ξεκίνησε, του διαβόητου ξενοδόχου και μάγειρα από την Κολωνία, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της τρίχρονης κόρης του κατ’ επανάληψη και συνδέεται με δίκτυο που αφορά σε παιδική πορνογραφία. Πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου της μεγαλύτερης έρευνας που έχουν διεξάγει ποτέ οι ομοσπονδιακές Αρχές της Γερμανίας με αντικείμενο την παιδική κακοποίηση.

Ο κατηγορούμενος Γιέργκ Λ., διέμενε σε ένα διώροφο σπίτι στα προάστια της Κολωνίας, χωρίς να έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, σύμφωνα με όσα μαρτυρούσαν οι γείτονες. Επρόκειτο για μια “κανονική οικογένεια”, ανέφεραν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2019 εντόπισαν τεράστιο όγκο οπτικοακουστικού υλικού στο σπίτι του. Ο 43χρονος φέρεται να βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του και να μοιραζόταν το υλικό αυτό με διάφορες ομάδες άμεσων μηνυμάτων (chat groups) στο διαδίκτυο.

Δεν λειτουργούσε μόνος, όμως. Μεταξύ άλλων, φέρεται να συνεργαζόταν με έναν στρατιώτη της Bundeswehr, 27 ετών, κανονίζοντας συναντήσεις στις οποίες έφερνε την κόρη του και το θετό γιο του για να τους βιντεοσκοπήσει. Ο 27χρονος ήδη καταδικάστηκε, τον περασμένο Μάιο, σε δέκα χρόνια φυλάκιση και ψυχιατρική παρακολούθηση.

Στην πορεία, η αστυνομία ανακάλυψε ένα ευρύτατο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας. Τον περασμένο Ιούνιο, οι δικαστικές Αρχές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας εντόπισαν ψευδώνυμα και ηλεκτρονικά ίχνη που αφορούσαν σε δυνητικά 30.000 υπόπτους! Κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης του κρατιδίου, Πέτερ Μπίζενμπαχ, «είναι μια νέα διάσταση του εγκλήματος που προκαλεί αναγούλα».

Χρειάστηκε να επιστρατευτεί ειδική ομάδα της αστυνομίας με 130 στελέχη, τα οποία ακόμη καταγράφουν το περιεχόμενο εκατοντάδων gigabyte βίντεο και εικόνων που εντοπίστηκαν. Μάλιστα, οι σκηνές που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι τόσο σοκαριστικές που αστυνομικοί ζητούσαν άδεια για να συνέλθουν.

Πάντως, η έρευνα έχει αποδώσει καρπούς, τους τελευταίους μήνες, αφού ήδη 50 παιδιά έχουν εντοπιστεί και απομακρυνθεί από τα άτομα τα οποία τα κακοποιούσαν. Μεταξύ των παιδιών περιλαμβάνεται και ένα βρέφος τριών μηνών. Στο μεταξύ η λίστα των υπόπτων που έχουν ταυτοποιηθεί μεγαλώνει συνεχώς, περιλαμβάνοντας εκατοντάδες άτομα σε διάφορα σημεία της Γερμανίας.

Δεν θεωρούν ότι διαπράττουν έγκλημα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εισαγγελέας της Κολωνίας, Μάρκους Χάρτμαν, κάθε υπόθεση που ερευνάται αποκαλύπτει νέα στοιχεία που οδηγούν σε πρόσθετους υπόπτους. Όμως η σημασία της έρευνας «δεν αφορά στις μεμονωμένες περιπτώσεις. Πίσω από κάθε υπόθεση κακοποίησης κρύβεται ένα δίκτυο με δομές επικοινωνίας, το οποίο, κατά την εκτίμησή μας, ενισχύει, υποθάλπει και ενθαρρύνει την κακοποίηση».

Τα chat groups που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών διαθέτουν ως και 1.800 μέλη. Εκείνα που εμπλέκονται στην παιδική πορνογραφία «ενθαρρύνουν το ένα το άλλο ώστε να πιστεύουν ότι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι μια κοινωνικά αποδεκτή προτίμηση», εξήγησε ο Χάρτμαν. Πρόκειται, όπως λέει, για μια στρέβλωση της αντίληψης αρκετών ανθρώπων που συμμετέχουν εκεί και πως εξαιτίας της, τα άτομα που διαπράττουν εγκλήματα έχουν αλλοιωμένη αντίληψη για αυτό που κάνουν λόγω της συνεχούς επικοινωνίας τους με ομοϊδεάτες.

«Τα άτομα στα group συνεχώς διαβεβαιώνουν ο ένας τον άλλο πως αυτό που κάνουν είναι όντως φυσιολογικό, σε βαθμό που φαντάζονται ότι διαπράττουν τα εγκλήματα με τη συναίνεση των παιδιών, τα οποία θεωρούν ότι συμμετέχουν ενεργά», επισημαίνει ο Χάρτμαν. Επίσης, σύμφωνα με τον αρμόδιο επίτροπο Γιοχάνες-Βίλχελμ Ρέριχ, «προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις». 

Δεν είναι τυχαίο, πάντως, ότι το εύρος αυτού του δικτύου δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί, ενώ οι αριθμοί των υποθέσεων παιδικής κακοποίησης σοκάρουν. Μόνο το 2019 έφτασαν περίπου τις 16 χιλιάδες, όμως οι Αρχές εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι