Το ερωτικό μητρώο του Φρανκ Σινάτρα

Το ερωτικό μητρώο του Φρανκ Σινάτρα, Βαγγέλης Γεωργίου

Το περιεχόμενου του φακέλου που είχε συντάξει με ευλάβεια το FBI ήταν κατηγορηματικό: Τον Νοέμβριο του 1938 ο 23χρονος Φρανκ Σινάτρα συνελήφθη στην κομητεία Bergen του New Jersey με την κατηγορία της αποπλάνησης μια πρώτης τάξως κυρίας της πόλης. Για πολλά μπορεί να κατηγορηθεί η αμερικανική νομοθεσία κατα καιρούς, από τη θανατική ποινή μέχρι και την ποταπαγόρευση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο νομοθέτης θεωρούσε ανηθικότητα τις δραστηριότητες του νέου. Εκείνη την εποχή, ο νόμος έθετε ρητά ότι ήταν παράνομη η αποπλάνηση δεσποινίδων.

Ο πιτσιρικάς Φράνκι αφού έβγαλε φωτογραφία σήμανσης στην αστυνομία με την ουλή στο πρόσωπο και έκατσε 16 ώρες στο κελί, τελικά τη σκαπούλαρε. Εφόσον η καθωσπρέπει κυρία ξέχασε να ρωτήσει τον… άνδρα της όταν “έβγαζε” τα μάτια του 23χρονου, ο νόμος δεν μπορούσε να ισχύει όντας η ίδια παντρεμένη. Η μοιχεία της κυρίας έσωσε τον νεαρό από τον στιγματισμό. Έτσι το μητρώο του νεαρού Φρανκ ήταν καθαρό, ώσπου αποφάσισε να το λερώσει «εναλλακτικά» από δω και στο εξής.

Έναν χρόνο μετά τις αστυνομικές περιπέτειες του, ο χαρακωμένος Φρανκ αποφάσισε να φορέσει κουλούρα στη Nancy Barbato. Με τη λόγου της έκανε τρία παιδάκια ενώ το τέταρτο ακυρώθηκε με μια θυμωμένη… έκτρωση. Ο λόγος ήταν ότι η κυρία Σινάτρα έμαθε πως ο άνδρας της δεν έλεγε μόνο τραγούδια σε εκείνη αλλά «τραγουδούσε» και στη sexy ηθοποιό Marilyn Maxwell. Τα τραγούδια μάλιστα δεν της τα είπε ένα και δύο βράδυα αλλά για αρκετά χρόνια. Ήταν μια κατάσταση που έφερνε τη Nancy στα όριά της.

Παράλληλα όμως με τα προβλήματα στον γάμο του, ο Σινάτρα έβλεπε και την καριέρα του να πέφτει σαν βόμβα που έπεφτε από αμερικανικό βομβαρδιστικό εκείνη την εποχή στην Ευρώπη.

Εμ, αν πηγαίνουν εκατομμύρια αμερικανόπουλα να πετσοκόβονται μπροστά από τα κανόνια των ναζί και συ ξελογιάζεις τις ωραιότερες αμερικανίδες από εποχής Κολόμβου, γλιτώνοντας τη στράτευση, θα εισπράξεις κατακραυγή.

Οι ιατρικές λαβίδες που χρησιμοποίησε ο γιατρός που τον ξεγέννησε του δημιούργησαν πρόβλημα ρήξης τυμπάνου και ο Σινάτρα θεωρήθηκε I4 λόγω, δηλαδή δεν θα υπηρετούσε. Ο Σίνατρα ενίσχυσε μάλιστα το απαλλακτικό χαρτί, δηλώνοντας στη στρατολογία ότι “φοβόταν τα πλήθη” και ότι ήταν “νευρωτικός“. Έτσι η συνεισφορά του στην πατρίδα περιορίστηκε να ενθαρρύνει τους φαντάρους κάνοντας περιοδείες τραγουδώντας τους.

To μυαλό του Sinatra όμως άρχισε να το απασχολεί η Lana Turner αφού ενθουσιάστηκε μαζί της όταν την είδε στην ταινία The Postman Always Rings Twice. Της ζήτησε τον αριθμό της μετά την προβολή της ταινίας και έκτοτε η Nansy ήταν παρελθόν ενώ η Lana Turner θα απολάμβανε να την ταϊζει παγωτά ο αστέρας τραγουδιστής.

Η παρασπονδία όμως που διέλυσε μια για πάντα τον γάμο των Nansy-Φρανκ ήταν τα πρωϊνά ξυπνήματα του κελαηδόνη στο κρεβάτι της Ava Gardner. Ήταν μια πολύ καλή μελαχροινή αιτία για να τον χωρίσει οριστικά την ημέρα μάλιστα του Αγ. Βαλεντίνου του 1950.

Ο Φράνκι όμως δεν φαίνεται να χαλάστηκε από τον χωρισμό, γιατί απλά ζήτησε σε γάμο την Ava Gardner την οποία τη γνώριζε χρόνια. Ήταν ο ιδανικότερος γάμος-κλαδί από το οποίο πιάστηκε ο επιδέξιος Φράνκι.

Η Ava Gardner, αφενός βρήκε συμπαράσταση στην αγκαλιά του handsome τραγουδιστή, αφετέρου διαθέτοντας διασυνδέσεις στον χώρο του θεάματος έσωσε την καριέρα του Φράνκι, που όπως είπαμε βρισκόταν σε μεγάλη πτώση.

Ήταν η εποχή που προωθήθηκε ο Φρανκ στο Χόλυγουντ, παίζοντας στην επική ταινία Here to Eternity, στην οποία -κατά τραγική ειρωνεία- ερμήνευσε τον ρόλο του λιποτάκτη! Εμ, δεν καθόταν και αυτός ήσυχα. Ήταν μια σχέση που καταπολεμήθηκε σφοδρά από τον Τύπο της εποχής καθώς θεωρήθηκε προϊόν μοιχείας και διάλυσης μιας οικογένειας. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1951.

Εν πάσει περιπτώσει, η Ava αφού του είχε ξηγηθεί όμορφα χωρίσανε και αυτός βρήκε συντροφιά στη λεπτούλα Judy Garland, τη γλυκούλα Dorothy από την ταινία Μάγος του Οζ του 1939. Ήταν η κατάλληλη στιγμή και για την ίδια όταν το 1955 ήθελε να γεμίσει το προσωρινό κενό που της άφησε ο χωρισμός με τον σύζυγό της.

Τόσο με τη Judy όσο και με την Ava ο Σινάτρα διατήρησε στενή φιλία μέχρι το τέλος της ζωή τους. Τη μεν καταχρεωμένη Judy βοηθούσε με χρήματα. Στη δε Ava, δεκαετίες μετά τον χωρισμό τους τη δεκαετία του 1980, επέμενε να αναλάβει τα ιατρικά της έξοδα για την επίσκεψή της σε ειδικό γιατρό και να της κανονίσει αεροπλάνο να την μεταφέρει. Η Ava υπέφερε από εμφύσημα ενώ είχε μείνει σχεδόν παράλυτη. Στην αυτοβιογραφία της παραδέχτηκε ότι ο Φρανκ ήταν ο έρωτας της ζωής της.

Με την αρτίστα Judy παραμείνανε φίλοι και ο Φράνκι δεν έχασε χρόνο και αφού ο Humphrey Bogart πεθαίνει το 1957, εκείνος δεν χάνει χρόνο και ζητάει σε γάμο την χήρα του – την εντυπωσιακή Lauren Bacall. Λέγεται ότι ο πολλά βαρύς Humphrey Bogart ζήλευε πολύ τον Σινάτρα καθώς έκανε σκανταλιές με την γυναίκα του. Μετά τον θάνατό του, τα πράγματα νομιμοποιήθηκαν και οι αμαρτίες συγχωρέθηκαν.

Μετά όμως άλλαξε γνώμη –ποιός ξέρει;- και χώρισαν σύντομα, το 1958. Το ειδύλλιο δεν κράτησε πολύ.

Το 1961, ο Φράνκι σαν φιλελεύθερος και φιλαράκι του Κέννεντι αρραβωνιάστηκε τη Νοτιοαφρικάνα Juliet Prowse αλλά ο “φιλελευθερισμός” του βραχυκύκλωσε όταν της ζήτησε να διακόψει την καριέρα της ώστε να προχωρήσουν ακόμα και σε γάμο. Αυτή όμως αρνήθηκε και διαλύθηκε και αυτό το sex story. Ήταν η πιο σέξυ χορεύτρια που είχε γνωρίσει, παραδεχόταν εκείνος, και αυτό μάλλον δεν ταίριαζε στον ρόλο της νοικοκυράς που της επιφύλλασσε.

Βέβαια, καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα γιατί θα γινόταν έξαλλη η Μέριλιν Μονρόε, καθότι έβγαινε ταυτόχρονα και με εκείνη τότε. Ο Φρανκ ήταν από τους καλύτερους φίλους του συζύγου της Μέριλιν, Ντι Μάτζιο, αλλά το καλοκαίρι του 1961 αποφάσισε ότι μπορούσαν να έχουν και κάτι παραπάνω. Λέγεται ότι ο μπάτλερ του Φράνκι, ξεμολογήθηκε στον ίδιο πως δεν άντεχε με τίποτα την δυσοσμία της ξανθιάς σεξοβόμβας.

Η αλήθεια είναι ότι η Μέριλιν είχε πολλά στοιχεία που δεν θα μπορούσαν να ανεχτούν για παραπάνω από λίγες ώρες οι ισχυρότεροι Αμερικανοί των 50s και 60s. Μόνο ο Ντι Μάτζιο μπορούσε να της συχωρήσει τα πάντα, αλλά… . Πάντως από την Ava μέχρι και την Μέριλιν συντηρούσε μια σταθερή αλλά ανεπίσημη σχέση, την ηθοποιό Angie Dickinson.

Είχαμε μια απίστευτη και πολύ ανετη (βολική;) σχέση“, δήλωσε η Dickinson το 1999. “Εάν είχαμε μια καυτή ερωτική σχέση τότε ο ρομαντισμός δεν θα διαρκούσε τόσο πολύ“. Με την Angie Dickinson όταν σταμάτησαν να είναι sex buddies κράτησαν τη φιλία τους μέχρι που αυτός μας “άφησε” το 1998.

Το 1966 ο εθνικός τραγουδιστής των ΗΠΑ κάνει δύο καλά. Παντρεύεται την ηθοποιό μπιμπελό Mia Farrow και τραγουδάει το Strangers in the Night. Τι και αν εκείνη ήταν μόλις 20 ετών και αυτός ένα τρελός τρελός 50άρης, ε και;

Το τραγουδάκι αυτό ήταν ο δούρειος ίππος για εκατομμύρια θηλυκά και ειδικά για την Mia επέδρασε τόπο πολύ που έκανε την κουταμάρα να παγώσει την καριέρα της για χάρη του. Ώσπου και αυτός ο γάμος δεν περπάτησε.

Ύστερα από δύο χρόνια χωρίσανε αλλά όπως είπε και η ίδια πρόσφατα «ουσιαστικά ποτέ δεν χώρισα». Τώρα τι εννοούσε, ποιός ξέρει.

Πάντως σε συνέντευξή της το 2013 δήλωσε ότι ο γιός της Ronan Farrow, γεννημένος το 1987, ήταν γιός του Σινάτρα και όχι του Γούντι Άλλεν με τον οποίο παντρεύτηκε μετά τον Σινάτρα. Με ένα απλό DNA λύνεται η παρεξήγηση αλλά με μια απλή ματιά στον Ρόναν μπαίνουν οι υποψίες για τις δηλώσεις της Mia.

Τη δεκαετία του 1970 ο Αμερικανός τραγουδιστής θα γνώριζε το μοντέλο Barbara. Θα παντρευόταν μαζί της το 1976 και θα έμεναν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής του. Οι δύο τους είχαν έναν πλούσιο βίο βραχυχρόνιων γάμων αλλά ο Σινάτρα φρόνιζε να τους μετεξελίσσει σε μακροχρόνιες φιλίες.

Mia Farrow

Κάνοντας ο ίδιος τέσσερις γάμους, φρόντιζε να τους τερματίζει ή να τους διανθίζει με παράλληλες «φιλίες». Η συνταγή και τα υλικά του Φρανκ βρίσκονται στους δίσκους του και στα αρχεία του FBI. To μόνο σίγουρο είναι τέτοιου είδους αφιερώματα είναι ατελή, πάντα κάποιος ή κάποια τους διαφεύγουν.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι