ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το παρασκήνιο της δολοφονίας του 19χρονου – Βίος και πολιτεία ο Αλβανός δράστης (upd)

Το παρασκήνιο της δολοφονίας του 19χρόνου από τον 23χρόνο Αλβανό

Ένας 23χρονος Αλβανός κάτοικος Πανοράματος, σεσημασμένος για επεισόδια οπαδικής βίας, είναι ο δολοφόνος του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπάνου. Η σύλληψη του A.K. έγινε χθες σε χρόνο ρεκόρ από το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αλλά ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Το αυτοκίνητο από τον 23χρονο Αλβανό βρέθηκε παρατημένο και τρακαρισμένο. Τον άτυχο νέο και τους δύο φίλους, τους είχαν πλησιασει δύο αυτοκίνητα με δέκα άτομα μέσα και μετά ακολούθησε η συμπλοκή, που κατέληξε σε φόνο. Η δολοφονία δεν έγινε με δρεπάνι, όπως αναφέρεται, αλλά από πεταλούδα με κυρτή λάμα. Προηγουμένως είχε προηγηθεί άγρια συμπλοκή μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ- Άρη. Στην πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ, που φάγανε ξύλο, συμμετείχα και άτομα από την ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, που θεωρείται καλή περιοχή.

Στην συνέχεια, μετά το συμβάν, κάποιοι από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αναζήτησαν οπαδούς τους Άρη για να πάρουν εκδίκηση. Τότε είδαν τον 19χρονο Άλκη και τους δυο φίλους του. Τους επιτέθηκαν με μπουνιές, κλωτσιές και μαχαιριές και τότε χτύπησαν το θύμα με την πεταλούδα. Όμως, ένας από τους επιτιθέμενους είπε στους άλλους, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι κάνανε λάθος και τους φώναξε ότι δεν είναι αυτοί που ψάχνουν. Τους είπε να φύγουμε. Όμως,  η δολοφονία είχε γίνει.

Σύλληψη δολοφόνου 19χρονου

Ο 23χρονος Αλβανός  θεωρείται σεσημασμένος για υπόθεση οπαδικής βίας του 2019 και εκκρεμεί διεξαγωγή δίκης. Ο νεαρός άνδρας είχε συλληφθεί για οπαδική συμπλοκή και εις βάρος του εκκρεμεί δίκη. Τότε, ο (23χρονος σήμερα) μαζί με άλλα τρία άτομα επιτέθηκαν με παρόμοιο τρόπο σε δύο νεαρούς, αφού τους αιφνιδίασαν και τους ρώτησαν τι ομάδα είναι. Τα χτυπήματα ήταν ταυτόσημα, με μαχαίρι στον μηρό, με τους αστυνομικούς να μιλούν για σχεδόν ίδιες συνθήκες.

Ο 23χρονος τότε συνελήφθη ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, με τη δίκη εις βάρος του να εκκρεμεί. Σύμφωνα με τις Αρχές, τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, έχουν σημειωθεί 15 παρόμοιες επιθέσεις, με χτυπήματα δηλαδή με μαχαίρι στον μηρό. Όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα, ο 23χρονος συλληφθείς είχε πάρει μέρος και στα θλιβερά επεισόδια του Βόλου στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ το 2017, με τα έκτροπα που είχαν σημειωθεί τότε πάνω στη γέφυρα.

Ένας από τους δύο φίλους του Άλκη που επίσης δέχθηκαν επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του, ότι ο δολοφόνος του 19χρονου φίλου είναι αυτός. Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου (σχετ. το από 01-02-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας). Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα social media, ανέφερε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όπου και του ανακοίνωσε ότι ο δολοφόνος του 19χρονου συνελήφθη κοντά στο γήπεδο Χαριλάου του Άρη Θεσσαλονίκης. Ο Θεοδωρικάκος έγραψε, ότι «η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι