ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τώρα αλληλομαχαιρώνονται και συμμορίες ανηλίκων κοριτσιών (upd)

Εισβολή κουκουλοφόρων σε συναυλία γνωστού τράπερ (video)

Ένα ανήλικο κορίτσι φέρεται να μαχαίρωσε δύο άλλα κορίτσια σε συμπλοκή στην οποία ενεπλάκησαν περίπου επτά αλλοδαπές έφηβες τον Κολωνό, το απόγευμα του Σαββάτου. Η μία από τις ανήλικες φέρεται να έχει ελαφρά τραύματα, ενώ η άλλη τραυματίσθηκε σοβαρότερα και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η δράστιδα της επίθεσης έχει συλληφθεί. Τα αίτια της συμπλοκής ήταν οι ερωτικές αντιζηλίες.

Αναζητούνται άλλα τέσσερα κορίτσια που συμμετείχαν στην συμπλοκή ή ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο επεισόδιο. Την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Υπηρεσίας Ανηλίκων. Η βιαιότητα σε ομάδες ανηλίκων, ακόμα κοριτσιών έχει αυξηθεί κάθετα τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας προβληματισμό. Στα Γιαννιτσά προ μηνών 14χρονη ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα έφηβα κορίτσια, χωρίς κανέναν λόγο και στην Λαμία το ίδιο υπέστη μια 14χρονη από τρεις 17χρονες.

Στα Γιαννιτσά οι δράστιδες ήταν 13 έως 15 ετών και το κορίτσι χρειάσθηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο. Στη Λαμία οι δράστιδες, μια Ελληνίδα, μια Ρουμάνα και μια Αλβανίδα σάπισαν την 14χρονη στο ξύλο για ασήμαντη διαφωνία και μάλιστα την δάγκωσαν! Επίσης κορίτσια έδειραν άγρια μια μικρή στο Βόλο. Συμμορίες κοριτσιών έχουν εμφανιστεί και στην Καισαριανή και στο Γκύζη, αλλά είναι μικτές και έχουν κυρίως ως στόχο τη ληστεία, το κινητό ή το χαρτζιλίκι του ανήλικου θύματος που περικυκλώνουν.

Πριν από δύο μήνες τον Πειραιά δύο κορίτσια έδειραν 14χρονη επειδή φορούσε μπλούζα αντίπαλης ομάδας. Το κορίτσι μάλιστα συνοδευόταν από την μητέρα του όταν του επιτέθηκαν, επειδή το παιδί κρύωνε και έβαλε το φούτερ του, χωρίς να “αναλογιστεί” ότι αυτό ήταν του Παναθηναϊκού. Το ένα από τα κορίτσια που επιτέθηκαν στην 14χρονη είχε και σιδηρογροθιά.  Πριν από τρεις μήνες 15χρονη έβαλε δύο φίλους της να δείρουν μια 16χρονη στην οδό Ερμού, στο Σύνταγμα και μάλιστα τους πλήρωσε για να την χτυπήσουν. Στα Χανιά συμμορία κοριτσιών έστειλε 16χρονη στο νοσοκομείο.

“Διαφημίζουν” την δράση τους

Πριν μερικές μέρες η αστυνομία συνέλαβε δύο ανήλικους ηλικίας 14, 16 και έναν 19χρονο, με την κατηγορία της ληστείας σε βάρος παιδιών στα νότια προάστια, συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα. Κατά την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία με μέλη κυρίως ανηλίκους που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος επίσης ανηλίκων στις προαναφερόμενες περιοχές.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες, σε βάρος εννέα ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, στον αθλητικό χώρο στην Ηλιούπολης. Εντύπωση είχε προκαλέσει που οι ανήλικοι δράστες “διαφήμιζαν” την δράση τους με αναρτήσεις φωτογραφιών στα social media, με δεσμίδες χαρτονομισμάτων στα χέρια, κουκούλες full face, ρόπαλα και όπλα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα αν είναι αληθινά.

Σχεδόν έναν χρόνο πριν, αίσθηση είχε προκαλέσει η στάση μίας ομάδας ανήλικων μαθητών, οι οποίοι είχαν ανεβάσει selfie φωτογραφία στο Instagram από αστυνομικό τμήμα που είχαν προσαχθεί, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 17χρονου στον Βύρωνα. Οι μαθητές φέρεται να ανήκουν σε συμμορία ανηλίκων και εμπλέκονται σε πολλά περιστατικά ξυλοδαρμών και εκφοβισμών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι