Τώρα λένε ότι ο Μπιλ Γκέιτς ήξερε για την Όμικρον 20 χρόνια πριν!
23/12/2021Παλιά ο γραφικός ή προβληματικός του χωριού, ήταν μόνος και έρμος. Κατίσχυε η πλειοψηφία των λογικών. Τώρα με το διαδίκτυο οι γραφικοί θαρρούνε πως φτιάχνουν κόμμα. Η καινούργια μανία που έρχεται από την μεγαλύτερη παραγωγό και εξαγωγό fake news στον πλανήτη, τις ΗΠΑ, είναι ότι ο “σατανικός” Μπιλ Γκέιτς σχεδίαζε την Όμικρον 20 ολόκληρα χρόνια ή πάντως “ήξερε…”
Βρήκαν ένα παιχνίδι του 1999, νεότερο μόνον από το Πάκμαν και το Τέτρις και άσημο διεθνώς, που λεγόταν “Omikron: The Nomad Soul”. Η Όμικρον ήταν μια πόλη-διάσταση στην οποία οι παίκτες έδιναν μάχη για να μην τους κλέψουν τις ψυχές κάποιοι δαίμονες, δηλαδή ένα κλασικό παιχνίδι της εποχής με μάχες. Οι απανταχού “αλλού”, παρότι γαλλικό παιγχνίδι, εταιρείας άσχετης προς τον Γκέιτς, το αποδίδουν σε αυτόν και κάνουν, όπως πάντα, ένα άλμα εναπομείνασας λογικής δύσκολα κατανοητό, που συνδέει κορονοϊό και δαίμονες που παίρνουν ψυχές.
Η φήμη για το άσημο παιχνίδι (που τώρα ο δημιουργός του θα χαρεί απρόσμενες ημέρες δόξας) θέλει τον Μπιλ Γκέιτς να γνώριζε για την Όμικρον από το 1999 και μάλλον έκτοτε την σχεδίαζε, αλλά έκανε πρώτα πρόβα στον ψηφιακό κόσμο. Η νέα συνωμοσιολογία ξεκίνησε από το Facebook και μεταπήδησε στο TikTok ακαριαία, και άρχισαν και τα σχόλια που γεννούν ένα μίγμα απελπισίας και θλίψης:
«E βέβαια και το ήξερε, αυτός δεν θα το ήξερε. Αφού αυτός τα έκανε όλα», και «όλοι θα μας πουν συνωμοσιολόγους ενώ έχουμε πλέον και στοιχεία» και «άλλη μια απόδειξη ότι πίσω από όλα είναι Γκέιτς» και «Θα μας πούνε οι δούλοι του συστήματος ότι είναι κι αυτό σύμπτωση». Με αυτό το σκεφτικό, πάντως, εμείς οι Έλληνες ξέραμε για την Όμικρον εδώ και χιλιάδες χρόνια και ίσως να ξέρουμε κάτι όχι μόνον για το μικρό “ο” αλλά και για το μεγάλο.
Ιστορίες τρέλλας
Σημειωτέον ότι ήδη κυκλοφορούν ιστορίες τρέλας για την παραλλαγή Ωμέγα που θα φέρει το τέλος του κόσμου. Όμως, ειδικά την ολέθρια Ωμέγα μπορεί να την χρεώσουν στο Ισραήλ, γιατί έκανε μια άσκηση ετοιμότητας που την ονόμασε Ωμέγα και αφορούσε στην αντιμετώπιση μεγάλου κύματος πανδημίας ή πολέμου.
Όμως διαβάζουμε σε εφημερίδες των ΗΠΑ ως ένα βασικό επιχείρημα (με στόχο να αποστομώσουν τους συνωμοσιολόγους) στα σοβαρά να λέγεται βαρύγδουπα ότι «εκείνο το Όμικρον στο παιχνίδι γραφόταν με k και όχι με c». Και νιώθουμε θλίψη και για δαύτους. Ως Έλληνες πάντως μην το ψάξουμε παραπάνω μη μας βγάλουν τα άπλυτα στη φόρα, γιατί το video game Omikron είχε δημιουργηθεί από την εταιρεία Eidos Interactive, και δύο ελληνικές λέξεις στο ίδιο παιχνίδι δεν μπορεί να αποτελούν σύμπτωση.