ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βροχή προβλημάτων από την Ariel – Μετ’ εμποδίων η Αθηνών-Κορίνθου

Βροχή προβλημάτων προκάλεσε η Ariel - Από που θα περάσει στη συνέχεια

Σε νέα πρόγνωση και προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς, προχώρησε η ΕΜΥ σήμερα πρωί για την Ariel, βάσει των νεότερων στοιχείων από την κίνηση της κακοκαιρίας.

Λόγω της κακοκαιρίας, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου κοντά στην Κινέττα, με την τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία από τον κόμβο της Κινέττας έως τον κόμβο των Μεγάρων, από το 46ο έως το 49ο χλμ. με τα οχήματα να εκτρέπονται στην παλαιά εθνική οδό.

Προβλήματα στην κυκλοφορία υπάρχουν σύμφωνα με την Τροχαία και στις εξής περιοχές της χώρας:
-Ροδόπη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης και αυξημένης στάθμης υδάτων στην Ιρλανδική Διάβαση Μωσαϊκού
-Καστοριά: Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 25ο χλμ. έως το 28ο χλμ. επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).
-Φλώρινα: Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 18ο έως 30ο χ.λ.μ. επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) & από το 9ο έως το 26ο χλμ της εθνικής οδού Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας).

Τα κύρια χαρακτηριστικά της Ariel παραμένουν τα μεγάλα ύψη βροχής και η σφοδρότητα, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ. Η εκτίμηση της ΕΜΥ είναι ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες. Τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά, στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν:

-Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης.
-Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες.
-Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας. H εξέλιξη της κακοκαιρίας μέσα από την δορυφορική απεικόνιση στο windy.com.

Έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και το νομό Αττικής. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι