ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση “Ράδιο Αρβύλα”: Η συγγνώμη του δράστη

Υπόθεση “Ράδιο Αρβύλα”: Η συγγνώμη του δράστη

Στην Ελλάδα λέμε «από τότε που ήρθε η συγγνώμη, έφυγε το φιλότιμο», αλλά κάθε συγγνώμη οφείλει να καταγράφεται και να προσμετράται. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, στέλεχος ουσιαστικά του “Ράδιο Αρβύλα” εξαρχής, προέβη σε γραπτή δήλωση όσον αφορά στην ανάρτηση βίντεο και φωτογραφιών πρώην ερωτικής του συντρόφου σε πορνογραφική ιστοσελίδα. Σε αυτήν αναφέρει τα εξής:

«Έκανα μια απαράδεκτη πράξη, εις βάρος ενός ανθρώπου που δεν με είχε βλάψει. Έκανα την πράξη αυτή υπό την επήρεια κακής συγκυρίας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρόθεση να βλάψω, να προσβάλλω ή να ζημιώσω κανέναν. Ήταν μια τεράστια απερισκεψία, η χειρότερη που έχω κάνει ποτέ και αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Το μετάνιωσα πικρά και ειλικρινά, μάλιστα δεν περνάει ούτε μια μέρα έως και σήμερα που να μην το μετανιώνω. Ζήτησα συγγνώμη από το εν λόγω πρόσωπο και επανόρθωσα εμπράκτως χωρίς να θεωρώ ότι η μεταμέλειά μου εκμηδενίζει την απαξία της πράξης μου.

»Τώρα ζητώ συγγνώμη και δημοσίως. Επίσης, ζητώ συγγνώμη από τους φίλους-συναδέλφους μου στην εκπομπή που συμπαρουσιάζω, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το ατόπημά μου αυτό, και τους έφερα σε πολύ δύσκολη θέση. Στο εξής απέχω από την εκπομπή θέλοντας να τους απαλλάξω από αυτή τη δύσκολη θέση. Μεταμελήθηκα ειλικρινά, και δεν μπορώ παρά να ζητήσω για άλλη μια φορά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου από το πρόσωπο που προσέβαλα».

Ο ρόλος του Στάθη στην εκπομπή

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θεωρείτο από τους συμπαθέστερους συμπαρουσιαστές της εκπομπής, είχε low profile και υπέμενε μάλιστα τα πειράγματα των άλλων στωικά. Είχε –τουλάχιστον για τους τηλεθεατές– την πιο αθώα φυσιογνωμία στο πάνελ και χαρακτηριζόταν χαριτωμένος, υπομονετικός, cool και ανεκτικός, με πολύ χιούμορ. Η έναρξη της εκπομπής γινόταν συνήθως με ένα “κρύο” ανέκδοτο που αφηγείτο ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εν συνεχεία “λουζόταν” και την καζούρα των υπολοίπων.

Υπενθυμίζεται ότι η κίνησή του να αναρτήσει τα βίντεο χαρακτηρίσθηκε εκδικητική (δηλαδή ότι τα ανήρτησε για να εκδικηθεί τη συγκεκριμένη γυναίκα για λόγους που δεν γνωρίζουμε). Η γυναίκα, με την οποία είχε σχέσεις επί διετία ο παρουσιαστής, επέμεινε να τα κατεβάσει αλλά εκείνος δημοσίευσε και άλλα. Κάποια στιγμή φαίνεται “να τα βρήκαν” και της έκανε μάλιστα και πρόταση γάμου, αλλά εν συνεχεία ο παρουσιαστής και παραγωγός πολλών άλλων εκπομπών, ραδιοφωνικών αλλά και τηλεοπτικών, έκανε μεταβολή.

Όχι μόνο της είπε ότι δεν θα την παντρευτεί, αλλά της δήλωσε ότι θα παντρευτεί άλλην. Με εξαίρεση πάντως το αναντίρρητο γεγονός της ανάρτησης των ερωτικών βίντεο της γυναίκας χωρίς τη συγκατάθεσή της, όλα τα άλλα είναι ανεπιβεβαίωτα κουτσομπολιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά την σχέση τους και δεν γνωρίζουμε τι διημείφθη μεταξύ του πρώην ζευγαριού. Η δε ενέργεια του Παναγιωτόπουλου “πήρε στο λαιμό της” έμμεσα και την εκπομπή, που κατηγορείται ότι δεν τήρησε ποτέ το “ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω” και ήταν πάντα καταγγελτική όσον αφορούσε σε άλλους.

Τα λόγια του Κανάκη

Πάντως ο εκπομπάρχης Αντώνης Κανάκης δήλωσε τα εξής στον αέρα: «Κυρίες και κύριοι καλησπέρα. Είναι μια πολύ παράξενη ημέρα για εμάς στο Ράδιο Αρβύλα. Είναι μία από τις πιο δυσάρεστες κι απίστευτες ημέρες. Τα έχουμε χαμένα. Είμαι σε σύγχυση ο λόγος μου δεν θα είναι δομημένος. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν θα είναι από εδώ και πέρα στην εκπομπή. Πήρα τηλέφωνο στον Κωστάκη και φαινόταν ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί και δεν ήθελε να μου το πει… Υπήρχε στα social media ένα δημοσίευμα στο οποίο έκανε κάτι που δεν… Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Σαν άνθρωποι και σαν εκπομπή τα μισούμε και τα πολεμάμε».

»Αποφάσισε να δημοσιοποιήσει πορνογραφικό υλικό του ίδιου και της κοπέλας αυτής. Ήταν σε σχέση από ότι κατάλαβα, το έκανε χωρίς την συγκατάθεση της κοπέλας και ανέβασε και φωτογραφίες της. Πήγαν στα δικαστήρια στην αρχή και μετά ήταν να τα βρούνε εξωδικαστικά. Δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει το ανθρώπινο κι ηθικό κομμάτι. Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι από τα γνωστά του Διαδικτύου, όπου ο καθένας λέει όσα θέλει. Στην πορεία διαπίστωσα ότι όντως υπάρχει αυτή η ιστορία. Στην αρχή ο εγκέφαλος μου χρειάστηκε ώρες για να διαχειριστεί όλο αυτό που γίνεται. Μετά από ώρες, επικοινώνησα με τον Στάθη και του ανακοίνωσα την απόφασή μου κι όλης της ομάδας, να διακόψουμε την συνεργασία μας. Μετά από αυτό δεν μπορεί να είναι κομμάτι του Ράδιο Αρβύλα».

»Του εξέφρασα την λύπη μου και τον θυμό μου για αυτό που έγινε και γιατί δεν μας ενημέρωσε ότι υπάρχει μία τόσο σοβαρή υπόθεση από την πρώτη στιγμή. Είμαστε χρόνια ατελείωτα μαζί σαν οικογένεια. Με νοιάζει το ανθρώπινο κομμάτι και δεν μπορείς να μην ενημερώνεις για κάτι τέτοιο. Θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας για την κοπέλα κι αυτό που βίωσε… Έχουμε τεράστια λύπη για τον άνθρωπο που συνεργαζόμασταν τόσα χρόνια και μπήκε στην διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο. Η ουσία είναι ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν θα βρίσκεται στην εκπομπή».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι