13 ετών παιδιά πιάστηκαν με μολότοφ – Εντολές μέσω διαδικτύου χωρίς συναντήσεις

Επεισόδια στα Εξάρχεια – Τραυματίας ένας αστυνομικός

Έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι 5 αγόρια που συνελήφθησαν στα χτεσινά μικροεπεισόδια μετά την πορεία για τον Τζορτζ Φλοιντ με μπουκάλια βενζίνης στα σακίδιά τους, ήταν ηλικίας μόλις 13, 14, 15 και 17 ετών.

 

Οπως ειπαν τα ίδια πήραν οδηγίες μέσω διαδικτύου να πάνε να πετάξουν μολοτοφ σε αστυνομικούς στόχους. Επίσης τα μισά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους επειδή είχαν την οδηγία να μη συναντώνται για να μην παραβιάζεται η μυστικότητα -και για να μην καταδίδουν βεβαιως ο ένας τον άλλο, ίσως και για να μη στοιχειοθετείται η κατηγορία της σύστασης και συμμορίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Open, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι άτομα που δρουν χρόνια στον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν αρχίσει να “στρατολογούν” μικρά παιδιά επειδή αυτά δεν έχουν μητρώο, αλλά και επειδή ο νόμος είναι βεβαίως επιεικέστερος με τους ανηλίκους.

Τα αγόρια έπαιρναν οδηγίες μέσω εφαρμογής στο Διαδίκτυο για συναντήσεις σε διάφορα σημεία γύρω από την Ακρόπολη από όπου έπαιρναν τα απαραίτητα υλικά και εν συνεχεία κατευθύνονταν στα Εξάρχεια για την επίθεση. Τα παιδιά είπαν ότι είχαν εντολή ότι απαγορεύονται οι συναντήσεις και ότι δεν πρέπει να γνωρίζονται μεταξύ τους τα μέλη που συμμετέχουν σε κάποια επίθεση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι