13 Τούρκοι στη Ρόδο: Ζητούν άσυλο ως διωκόμενοι από τον Ερντογάν

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Στη Ρόδο αποβιβάστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης 13 άτομα τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι δήλωσαν «κυνηγημένοι από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Οι 13 Τούρκοι (12 άντρες και μία γυναίκα) ξεκίνησαν από τη Σμύρνη πριν από αρκετές εβδομάδες, και μετέβησαν στην πόλη Φετιγιέ. Από εκει πήραν ταχύπλοο που τους πήγε στα Στεγνά Αρχαγγέλου και τους άφησε στην παραλία.

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» οι κάτοικοι της περιοχής που τους είδαν, το σκάφος προσέγγισε την περιοχή έχοντας σβηστά τα φώτα ενώ στη συνέχεια τους αποβίβασε πολύ γρήγορα και έφυγε. Οι Τούρκοι ήταν ηλικίας από 30 έως και 50 ετών, ενώ κάποιοι από αυτούς υπηρετούσαν σε νευραλγικούς τομείς του τουρκικού κράτους, όπως είπαν, αλλά είχαν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης και είχαν χαρακτηριστεί -όπως λένε- ως «Γκιουλενιστές». Μόνοι τους ζήτησαν από τους ντόπιους να καλέσουν την Αστυνομία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι