2,5 εκατ. ζητούν Γάλλοι συγγενείς των δύο κοριτσιών που πνίγηκαν σε πισίνα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Το χρηματικό ποσό των 2.560.000 ευρώ διεκδικεί η οικογένεια των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία που πνίγηκαν πέρσι τον Ιούλιο σε πισίνα ξενοδοχείου της Ρόδου. Η αγωγή κατατέθηκε από οκτώ συγγενείς των παιδιών οι οποίοι στρίφονται κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας, αλλά και τριών μελών του διοικητικού της συμβουλίου καθώς και κατά δύο ακόμη υπευθύνων.Κάθε ένας από τους οκτώ διεκδικεί το ποσό των 320.000 ευρ.

Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα dimokratiki.gr στις 31 Ιουλίου του 2019, ότι δύο αδερφές, 17 και 19 ετών αντίστοιχα, έκαναν διακοπές στο νησί, αλλά πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν στην πισίνα ξενοδοχείου της Ιαλυσού.Το ΕΚΑΒ που κλήθηκε παρέλαβε αρχικά μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της –δεν φαινόταν η δεύτερη ούτε γνώριζαν ότι υπήρχε δεύτερο κορίτσι στο νερό. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν να την κρατήσουν στη ζωή, η πρώτη κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Οι διασώστες παρέλαβαν αργότερα τη δεύτερη κοπέλα που ήταν μέσα στην πισίνα και δεν φαινόταν την πρώτη φορά, όμως πλέον ήταν πολύ αργά και για εκείνην.

Αργότερα πληροφορίες ανέφεραν ότι στην πισίνα δεν υπήρχε ναυαγοσώστης διότι είχε λήξει το ωράριό του, ενώ οι γονείς των κοριτσιών είχαν καταθέσει στην αστυνομία ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι. Επρόκειτο για εξαμελή οικογένεια Γάλλων (γονείς με τέσσερις κόρες), που γευμάτισε στις 2 το μεσημέρι και αποχώρησε από το εστιατόριο στις 3.30 μ.μ. για τα δωμάτιά τους. Στις 5 μ.μ. οι δύο από τις τέσσερις αδελφές μετέβησαν στον χώρο της πισίνας. Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, οι νεαρές γευμάτισαν και πάλι με γλυκά και άλλα σνακ από τον μπουφέ του ξενοδοχείου όπως έδειξαν αργότερα οι κάμερες ασφαλείας.

Η ατυχία των κοριτσιών

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια επειδή δεν ήξεραν κολύμπι, προτίμησαν εκείνη που είχε βάθος μόλις 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Έφθασαν στην πισίνα στις 18:10, όμως δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα και πήγαν στην επόμενη πισίνα, όπου όμως το βάθος είναι μεγαλύτερο από 2 μέτρα και όπου όμως δεν βρισκόταν και κανένας πελάτης ή υπάλληλος ικανός να παρέμβει και να τις σώσει.

Στη δεύτερη πισίνα έφθασαν στο σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο και τότε δυστυχώς ξεκίνησε η τραγωδία: προφανώς η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και δυστυχώς πνίγηκαν και τα δυο κορίτσια. Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφτασε στο σημείο στις 6.20. Εντόπισε την μία η οποία είχε παλμούς και την οποία επιχείρησαν επί τόπου να επαναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Οι γονείς αναζήτησαν και τη δεύτερη αδελφή, νομίζοντας ότι εκείνη βρίσκονταν στο δωμάτιό της.

Ούτε οι γονείς ούτε κανείς άλλος είχε δει δυστυχώς ότι λίγα μέτρα πιο πέρα στο βυθό της πισίνας κειτόταν νεκρή και η μεγάλη αδελφή. Η τραγωδία έγινε ανείπωτη όταν ανασύρθηκε νεκρό και το άλλο παιδί. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τότε οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι