24 σταθμοί του μετρό κλειστοί – Διαμαρτυρία δικηγόρων για σύλληψη συναδέλφων τους στην επέτειο Γρηγορόπουλου

24 σταθμοί  του μετρό κλειστοί – Διαμαρτυρία δικηγόρων για σύλληψη συναδέλφων τους στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές Αρχές αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις σημερινές προσαγωγές/ συλλήψεις δικηγόρων στο σημείο όπου δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια, το 2008, από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«H πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών αρχών, που παρεμπόδισαν συναδέλφους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον, παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου», αναφέρει. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ. Παράλληλα, ζήτησε να τηρηθεί άμεσα ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δικηγόρους.

Προσαγωγές

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ και οι 60 έγιναν στην περιοχή των Εξαρχείων. Πριν από λίγο επικράτησε ένταση όταν ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε κρατώντας πανό στο σημείο της δολοφονίας.

 

Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ έχει προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ατόμων στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια. Επίσης, άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ έκαναν έφοδο στην Πλατεία Εξαρχείων προσάγοντας άγνωστο αριθμό ατόμων. Όπως έγινε γνωστό προσήχθησαν επίσης 50 καλλιτέχνες από το σημείο της δολοφονίας (Μεσολογγίου και Τζαβέλλα).

Μετρό

 

Λόγω των συγκεντρώσεων έκλεισαν και άλλοι σταθμοί του μετρό και, συγκεκριμένα, κλειστοί είναι τώρα και οι σταθμοί ” Πανόρμου”, “Αμπελόκηποι”, “Συγγρού-Φιξ”, “Ν. Κόσμος”, “Δάφνη”, “Αιγάλεω”, “Ελαιώνας”, “Κεραμεικός”, ” Μεταξουργείο”, ” Κ.Πατήσια”, ” Αγ. Νικόλαος”, “Θησείο”, “Πετράλωνα”, “Καλλιθέα”, “Αττική” , “Ευαγγελισμός”, “Μ. Μουσικής”. Από το πρωί ήταν κλειστοί οι σταθμοί  “Ομόνοια”, “Πανεπιστήμιο”, “Σύνταγμα”, “Ακρόπολη”, “Μοναστηράκι”, “Βικτώρια” και “Σεπόλια”. Oι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι