36 χρόνια δούλευε στη ναυτιλιακή ο δράστης και αυτόχειρας – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ταυτοποιήθηκαν 12 ανήλικοι για ληστεία και σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκων στο Νέο Ηράκλειο

Άγνωστα τα κίνητρα του Αιγυπτίου που σκότωσε τρεις και αυτοκτόνησε σε ναυτιλιακή εταιρεία. Επίσης άγνωστο, υπό ποίες συνθήκες απολύθηκε προ εβδομάδος ο ηλικιωμένος δράστης που δούλευε για την οικογένεια Καρνέση από 35 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε ως στόχο τον πρώην πλοίαρχο που εργαζόταν ως φύλακας και που είχε προσπαθήσει να τον ηρεμήσει και γι΄αυτό φέρεται να μην τον πυροβόλησε στο κεφάλι όπως έκανε με τους άλλους δύο, όμως ο καπετάνιος υπέκυψε. Ο δράστης αυτοκτόνησε σε άλλο χώρο. Στο ΙΧ του βρέθηκε και ένα πιστόλι.

Τα κίνητρα εξακολουθούν να διερευνώνται και η οικογενειακή καθώς και η ψυχολογική κατάσταση του δράστη είναι άγνωστη στον Τύπο -αν είχε παιδιά εδώ ή στην Αίγυπτο, ή άλλους συγγενείς ή έστω φίλους στους οποίους να είχε εκμυστηρευθεί όσα προφανώς τον απασχολούσαν τόσο πολύ, ώστε σε ηλικία 70 ετών να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει τρεις ανθρώπους και να σκοτωθεί. Πάντως ο δράστης μπαίνοντας στα γραφεία το πρωί, φώναζε “ήρθα να κανονίσουμε τους λογαριασμούς μας”.

Θύματά του η 76χρονη Μαρία Καρνέση (αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση), ο 80χρονος Αντώνης Βλασσάκης (σύζυγος της άλλης αδελφής του Καρνέση, της 78χρονης Δέσποινας,  και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής) και ο 75χρονος Ηλίας Κουκουλάρης (πρώην καπετάνιος και υπάλληλος). Η Δέσποινα Καρνέση, την οποία επίσης αναζητούσε ο δράστης για να σκοτώσει, είχε διαφύγει λίγα λεπτά πριν από το κτήριο, μαζί με περίπου 30 εργαζόμενους. Η επίθεση έγινε στις 10:05 το πρωί και ο δράστης, που είχε απολυθεί μια εβδομάδα πριν, δήλωσε αμέσως τις προθέσεις του, εξ ου και πολλοί εργαζόμενοι έφυγαν τρέχοντας.

Συγκεκριμένα, ένας υπάλληλος τον είδε και, ξέροντας, ότι είχε απολυθεί πρόσφατα, τον ρώτησε: «Άρη τι κάνεις εδώ;». Και εκείνος του είπε: «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα σκοτωθώ». Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον έλεγαν Μπουράι Αντέλ, γεννηθείς στην Αλεξάνδρεια, και η οικογένεια τον είχε “βαφτίσει” Αριστείδη. Επίσης ανεπιβεβαίωτες είναι οι πληροφορίες και για την ακριβή σχέση του με τα μέλη της οικογένειας, και φέρεται να ήταν επιστάτης στο εξοχικό της στους Πεταλιούς, όμως τον γνώριζαν πολλοί εργαζόμενοι, που σημαίνει ότι βρισκόταν συχνά στην εταιρεία και δεν ήταν απλώς επιστάτης σε μια περιοχή εκτός Αθηνών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

»Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

»Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

»Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

»Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι