5,9 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία – Τρεις τραυματίες μέχρι στιγμής

5,9 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία – Τρεις τραυματίες μέχρι στιγμής

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στις 05:30 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας), στην ανατολική Τουρκία .

​Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τρεις τραυματίες, καθώς κατέρρευσε ένας στρατιωτικό πυργίσκος.

Η περιοχή είναι ορεινή και η πλησιέστερη πόλη (58 χιλιόμετρα απο το επίκεντρο) είναι η βυζαντινή Ῥωμανούπολις (σημερινό Bingöl, “Χίλιες λίμνες”, επειδή υπάρχουν πολλές στην περιοχή), η οποία έχει περί τους 110.000 κατοίκους. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ερζερούμ (335 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας της Αρμενίας), ενώ το εστιακό βάθος ήταν δύο  ή  σύμφωνα με άλλα σεισμολογικά κέντρα, 9 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο ήταν βορειοδυτικά της λίμνης Βαν.

Στις 6.10 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε και άλλη δόνηση ή μετασεισμός, μεγέθους 4,6 Ρίχτερ, ενώ έχουν σημειωθεί και άλλοι μικρότερου μεγέθους μετασεισμοί.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version