68.851 οι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Αναλυτικά οι πίνακες

68.851 ο αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Αναλυτικά οι πίνακες,

Καθορίστηκε, με σχετική υπουργική απόφαση, ο αριθμός εισακτέων σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα ανέλθει στις 68.851.

Αυτός ο αριθμός κινείται γενικά στα περυσινά επίπεδα, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι (για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ο αριθμός εισακτέων είχε ανέλθει στις 68.574).

Οι πανελλαδικές 2024 ξεκινούν στις 31 Μαΐου 2024 με το κοινό μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως ακολούθως: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Λόγω διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, οι πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Οι εισακτέοι ανά Σχολή

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι