VIDEO

80χρονες ακτιβίστριες έκαναν έφοδο ζητώντας να σταματήσει η εξόρυξη πετρελαίου

80χρονες ακτιβίστριες έκαναν έφοδο ζητώντας να σταματήσει η εξόρυξη πετρελαίου

Δύο ηλικιωμένες ακτιβίστριες πρόλαβαν και έσπασαν με σφυρί ένα σημείο της ενισχυμένης προθήκης όπου φυλάσσεται το αυθεντικό κείμενο της Μάγκνα Κάρτα, στη Βρετανική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου, προτού τις σταματήσουν οι φύλακες ασφαλείας.

Σε βίντεο που ανήρτησε η οργάνωση Just Stop Oil σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται η ηλικιας 82 ετών Δρ Σου Πάρφιτ, που είναι και ιερέας της Αγγλικανικής Εκκλησίας, να κρατά ένα καλέμι πάνω από την προθήκη ενώ η Τζούντι Μπρους, 85 ετών, το χτυπά με ένα σφυρί πολλές φορές. Στη συνέχεια η Πάρφιτ σήκωσε ένα πλακάτ με το σύνθημα «Η κυβέρνηση καταπατά τον νόμο». «Το ιστορικό έγγραφο δεν υπέστη καμία ζημία», ανέφερε η διεύθυνση της Βιβλιοθήκης.

Η κα Πάρφιτ είπε: “Η Magna Carta είναι σεβαστή και ιερή, για την ιστορία μας και την ελευθερία μας, αλλά δεν θα έχουμε ελευθερία και δικαιώματα αν επιτρέψουμε την καταστροφή του κλίματος. Πρέπει να βάλουμε τις ανάγκες μας σε μια ιεραρχία. Η αφθονλια της ζωής στη Γη και η κλιματικη σταθερότητα που επιτρέπει τον πολιτισμό, πρέπει να συνεχιστεί και να γίνεται σεβαστή πάνω από όλα».

«Ως χριστιανή, είμαι υποχρεωμένη να κάνω ό,τι μπορώ για να ανακουφίσω τα φρικτά δεινά που έρχονται και έχουν ήδη αρχίσει, πρέπει να σταματήσουμε το πετρέλαιο», ακούγεται να λέει η Πάρφιτ στο βίντεο. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν αλλά δεν γνωρίζουμε αν εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθερες, καθώς ορίσθηκε δικάσιμος για πρόκληση φθορών.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι