9χρονη υπέκυψε σε στρεπτόκοκκο – Το 23ο θύμα

Τραγωδία στη Βέροια: Βρέφος 6 μηνών νεκρό από τα χέρια της μητέρας του

Ένα εννιάχρονο κοριτσάκι πέθανε το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ νοσούσε από στρεπτόκοκκο. Νωρίτερα, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια. Εχουν υποκυψει στο βακτήριο μέσα σε ένα χρόνο 11 παιδάκια και 12 ενήλικες.

Το άτυχο παιδί διακομίσθηκε σήμερα (5/2) στις 13:30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια. Στο τεστ που του έγινε βγήκε θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το άτυχο κοριτσάκι κατέληξε. Η σορός του θα διακομισθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία νεκροτομή.

Δεν έγινε γνωστό αν η εξέλιξη ήταν ραγδαία ή αν το παιδί νοσούσε επί ημέρες. Με βάση τα στοιχεία που καταγράφηκαν, από την αρχή του 2023 και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου του 2024 δηλώθηκαν 89 περιστατικά, εκ των οποίων τα 40 σε ενήλικες και τα 49 σε παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα ετών. Από αυτά τα κρούσματα, τα 22 ήταν θανατηφόρα -δέκα παιδιά ηλικίας δώδεκα μηνών ως οκτώ ετών και δώδεκα ενήλικες, οι περισσότεροι με υποκείμενα νοσήματα. Με την 9χρονη, τα θανατηφόρα κρούσματα έγιναν 23. Ο στρεπτόκοκκος αν διαγνωσθεί εγκαίρως αντιμετωπίζεται με αντιβίωση και δε έχει μοιραία κατάληξη, πλην σπανίων εξαιρέσεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι