Η αλλεργική μαθήτρια έπαθε ανακοπή παρότι πρόλαβε να κάνει ένεση αδρεναλίνης

Η αλλεργική μαθήτρια έπαθε ανακοπή παρότι πρόλαβε να κάνει ένεση αδρεναλίνης

Άγνωστος ο λόγος που η 17χρονη έπαθε ανακοπή παρότι πρόλαβε να κάνει την ειδική ένεση αδρεναλίνης.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η μαθήτρια που έπαθε αλλεργικό σοκ και ανακοπή μόλις κατανάλωσε –σύμφωνα με πληροφορίες– βούτυρο στο πρωινό του ξενοδοχείου. Το κορίτσι είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το περίεργο είναι ότι, επειδή ήξερε το πρόβλημά της, είχε πάντα μαζί ένεση αδρεναλίνης και την έκανε αμέσως. Εντούτοις λίγο αργότερα έπαθε ανακοπή. Έχει ξανασυμβεί αλλεργικοί να πάθουν σοκ παρότι έκαναν την ένεση εγκαίρως. Σε εκείνες τις περιπτώσεις είχε ειπωθεί ότι ίσως χρειαζόταν μεγαλύτερη δόση. Εν προκειμένω, δεν γνωρίζουμε ακόμη τι έφταιξε.

Πάντως το κορίτσι υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί. Της τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο, όπου οι γιατροί την επανέφεραν. Για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί οι γονείς της, οι οποίοι σπεύδουν στο Ηράκλειο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι