Άγιον Όρος: Η λιτάνευση της Εικόνας “Άξιον Εστίν” στις Καρυές

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατάνυξης και σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό έγινε, σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, η καθιερωμένη λιτάνευση του «Άξιον Εστίν», της εφέστιας εικόνας των Καρυών, παρουσία του διοικητή του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Της θείας λειτουργίας, η οποία ετελέσθη, κατά την παράδοση, από τους Καρεώτες πατέρες, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Η λιτάνευση της Εικόνας του «Αξιον Εστίν» στις Καρυές και στα περίχωρα διήρκησε έξη ώρες.

Την ιερά εικόνα συνόδευαν η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Στέφανος Ιερομόναχος Χιλανδαρινός, και οι Επιστάτες Γέρων Παύλος Ιερομόναχος Ξηροποταμινός, Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και Γέρων Παΐσιος Ιερομόναχος Γρηγοριάτης, ο Διοικητής του Αγίου Όρους και πλήθος Ορθοδόξων πιστών από διάφορες χώρες.

Η πομπή με την εικόνα ξεκίνησε από τον ιερό ναό του Πρωτάτου στην πλατεία των Καρυών, πρωτεύουσας του Αγίου Όρους, με τις καμπάνες του ναού να ηχούν χαρμόσυνα και διασχίζοντας δρόμους και πλακόστρωτα, πέρασε από όλα τα κονάκια και τα κελλιά, όπου εγκαταβιούν μοναχικοί καλόγεροι οι οποίοι υποδέχθηκαν την εικόνα με τιμές και παράλληλα προσέφεραν εδέσματα, τυρί και κρασί στους εκατοντάδες επισκέπτες του Όρους.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι