Άγκυρα: Οι S-400 δεν αποτελούν απειλή για τα F-35…

Άγκυρα: Οι S-400 δεν αποτελούν απειλή για τα F-35…

Την επόμενη εβδομάδα Τουρκία και ΗΠΑ θα έχουν συζητήσεις σχετικά με τους ρωσικούς S-400, όπως έκανε γνωστό ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας. Σε ομιλία του στο Φόρουμ Εξωτερικής Πολιτικής στο Βερολίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Καλίν υπογράμμισε πως το σύστημα των S-400 δεν θα αποτελούσε απειλή για το πρόγραμμα αεροσκαφών F-35 και ότι αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί από μια λεπτομερή τεχνική μελέτη.

«Θα μιλήσουμε για αυτό (σ.σ. τους S-400) κ την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πιστεύουμε ότι αυτές οι ανησυχίες μπορούν να αντιμετωπιστούν», είπε, αναφερόμενος στη διάσκεψη κορυφής στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο. Ο Καλίν δήλωσε ακόμη ότι οι S-400 θα λειτουργούν ως αυτόνομη πλατφόρμα και δεν θα ενσωματωθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ.

«Πιστεύουμε ότι οι S-400 δεν θα αποτελέσουν απειλή για το πρόγραμμα των F-35. Δεν θέλουμε το πρόγραμμα F-35 να διακινδυνέψει από τίποτα », είπε, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θέλει να ξεπεράσει τις διαφορές με την Ουάσινγκτον και να επιστρέψει στο πρόγραμμα συμπαραγωγής αμερικανικών μαχητικών F-35. Η απόκτηση του προηγμένου ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 από την Τουρκία ώθησε την Ουάσινγκτον να απομακρύνει την Τουρκία από την συμπαραγωγή μαχητικών F-35.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version