Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου για ένα κινητό – Η μητέρα “επικήρυξε” τους δράστες

Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου για ένα κινητό – Η μητέρα "επικήρυξε" τους δράστες

Επτά άγνωστοι χτύπησαν άγρια έναν 15χρονο για να του πάρουν το κινητό, με αποτέλεσμα το αγόρι να νοσηλεύεται σήμερα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Γεώργιος Γεννηματάς. Αγανακτισμένη η μητέρα του, επικήρυξε τους δράστες. Το βάρβαρο περιστατικό σημειώθηκε χωρίς καν έχει καλά-καλά νυχτώσει, μπροστά στο δημαρχείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Η μητέρα του μαθητή, σε συνέντευξή της προς την ενημερωτική ιστοσελίδα GRTimes.gr, δηλώνει ότι δίνει αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Αναφέρει παράλληλα ότι οι επτά δράστες συνέχιζαν να χτυπούν με μανία το αγόρι ενώ αυτό ήταν πεσμένο πλέον στο έδαφος. Ο 15χρονος έκανε βόλτα με έναν συμμαθητή του και η ομάδα των επτά, με υποτιθέμενη αφορμή ότι οι μαθητές τους είχαν φωτογραφίσει με το κινητό τους, τους ζήτησαν να το δουν.

Τα παιδιά δέχτηκαν ανυποψίαστα, χωρίς να περάσει από το μυαλό τους, ότι οι δράστες τους είχαν στήσει παγίδα. Εν συνεχεία οι επτά άρχισαν να χτυπούν κυρίως το ένα αγόρι (που ήταν δικό του το κινητό), του το πήραν και συνέχισαν να το χτυπούν. Κατά πληροφορίες είναι 16-19 ετών και πιθανότατα Ρομά. Δύο κορίτσια Ρομά έτρεξαν και έφεραν νερό να ξεπλύνουν από τα αίματα το τραυματισμένο και λιπόθυμο πλέον αγόρι.

Η μητέρα του παιδιού έκανε και ανάρτηση στο Facebook όπου αναφέρει μεταξύ άλλων «Παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι να το αναφέρει. Ο γιος μου δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να θυμηθεί κάτι. Τον βοήθησαν δύο κοπέλες που ήταν μάλλον Ρομά και του έριξαν νερό και εκείνες ίσως αναγνώρισαν άτομα από την παρέα. Να βρεθούν αυτοί οι άνανδροι αλήτες, γιατί το παιδί μου ήταν πεσμένο και συνέχισαν να το χτυπάνε. Το παιδί μου ζει από θαύμα, δόξα τω Θεώ, αλλά εγώ τρέμω ολόκληρη και πώς θα το αφήσω ξανά να κυκλοφορήσει μόνο του, όταν κυκλοφορούν τέτοια άτομα έξω;» γράφει.

Στο συγκεκριμένο σημείο καταγράφονται συχνά βιαιότητες. Τον περασμένο μήνα μια 13χρονη είχε τραυματιστεί σοβαρά με κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι από μια άλλη ανήλικη. Οι επιχειρηματίες που έχουν καταστήματα εκεί, έχουν ζητήσει να αυξηθεί η αστυνόμευση, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Το τελευταίο διάστημα σημειώνονται απανωτά κρούσματα βίας από συμμορίες ανηλίκων που προκαλούν μεγάλο προβληματισμό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι