Αίγυπτος: Ισόβια στον αρχηγό των Αδελφών Μουσουλμάνων

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Μαχμούντ Εζάτ, τον πρώην επικεφαλής των Αδελφών Μουσουλμάνων, επτά μήνες μετά τη σύλληψή του.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τον Εζάτ τον περασμένο Αύγουστο στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σε περιοχή του Καΐρου. Ήταν ένα σημαντικό πλήγμα σε μια οργάνωση που αποτελεί στόχο καταστολής από τότε που έχασε την εξουσία το 2013.

Ο Εζάτ καταδικάσθηκε για υποκίνηση βίας και προμήθεια πυροβόλων όπλων στη διάρκεια συγκρούσεων έξω από την έδρα των Αδελφών Μουσουλμάνων μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του το 2013.  Ο Εζάτ ήταν υπαρχηγός του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μπαντίε και θεωρούνταν σκληροπυρηνικός. Ανέλαβε την ηγεσία μετά τη σύλληψη του Μπαντίε τον Αύγουστο του 2013 και ζούσε στην παρανομία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι