Άκουσαν για 11χρονη στην Ομοσπονδία και εξέδωσαν ανακοίνωση

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης και μάλιστα εις βάρος 11χρονης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί όλους τους αθλητές να μιλήσουν.

Ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης για την ακρίβεια είπε σε συνέντευξή του (ίσως και στον εισαγγελέα) ότι μία αθλήτρια υπέστη σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν 11 ετών, «αλλά επειδή το κορίτσι είναι από επαρχία δεν θέλει να μιλήσει για το συμβάν».

Οπότε η Ομοσπονδία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η μεγάλη οικογένεια της ελληνικής ιστιοπλοΐας παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις μετά τη νέα καταγγελία που έγινε γνωστή σήμερα στα ΜΜΕ για σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας. Η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι είναι δίπλα στις αθλήτριες, τους αθλητές, τους προπονητές τους και τα σωματεία της και τους καλεί να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν αν έχουν πέσει θύματα εγκληματικών αποτρόπαιων πράξεων. Το κρίσιμο δεν είναι πού θα μιλήσουν, αλλά να μιλήσουν. Ο ιστιοπλοϊκός κόσμος θα τους στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι