Άλλα 10 εκατ. δολ. από το Κατάρ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Τη δέσμευση της κυβέρνησής του να προσφέρει 10 εκατ. δολ. στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ Μπίν Αμπντουλραχμάν Μπίν Τζαζίμ αλ Θανί. Τα χρήματα αυτά –που αφορούν εργαστηριακές δοκιμές, θεραπεία, εμβόλια– έρχονται επιπρόσθετα στα ήδη 20 εκατ. δολ. που έχει προσφέρει η Ντόχα στην Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI).

Κατά τη συμμετοχή του σε εκστρατεία για τον COVID-19, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Global Citizen, ο αλ Θανί δήλωσε ότι το Κατάρ είναι υπερήφανο που υποστήριξε την εκστρατεία “Global Goal: Unite for Our Future”. Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Κομισιόν και τον οργανισμό Global Citizen για τη συνεργασία τους.

Πέραν όμως των συστημάτων υγείας, εκπαίδευσης και οικονομίας που δοκιμάστηκαν παγκοσμίως, ο Καταριανός πολιτικός προσέθεσε ότι ο κορονοϊός δοκιμάζει και τις ανθρώπινες αρχές και την ικανότητα γρήγορης απόκρισης με αλληλεγγύη πέρα από σύνορα. Τόνισε, επίσης, ότι η αναβάθμιση της διεθνούς υποστήριξης και της πολιτικής δέσμευσης ήταν απαραίτητη τώρα, περισσότερο από ποτέ, για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε δοκιμές, θεραπείες και εμβόλια για τον κορονοϊό για όλους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version