Άλλαξαν την ΚΥΑ για τα 12χρονα στα εστιατόρια

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Ένα από τα προβληματικά σημεία που είχε επισημάνει το SLpress και άλλα μέσα ενημέρωσης χθες, αναφορικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την είσοδο σε αμιγείς χώρους, τροποποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, όριζε πως τα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τους ενήλικες και για να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους της εστίασης (εστιατόρια, δεξιώσεις για γάμους κ.λπ.) χρειάζονταν πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης από κορονοϊό και δεν θα γίνονταν δεκτό ούτε καν με αρνητικό rapid test. Απεναντίας, τα μικρότερα παιδιά ηλικίας μέχρι 11 ετών θα μπορούσαν να μπουν με αρνητικό self test.

Aυτό άλλαξε και σήμερα αναφέρεται ότι και τα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών θα μπορούν να εισέλθουν και αυτά αρκεί να πληρώσουν οι γονείς το rapid test. Το self test διατηρείται μόνον για τα παιδιά έως 11 ετών και δεν επεκτείνεται στους εφήβους. Η τροποποίηση έγινε προφανώς επειδή μια οικογένεια με παιδιά θα ήταν αδύνατον να μπει σε κλειστό αμιγές εστιατόριο ή σε κάποια γιορτή για γάμο, αφού μέχρι στιγμής έχει εμβολιασθεί μόλις το 13% των ηλικιών 12-14 ετών και το 26% των παιδιών 15-17 ετών.

Η απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στο χθεσινό ΦΕΚ και κατωτέρω η  ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:

estiasi1.png

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ 4/5 Λειτουργία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση), καθώς και ανήλικους, ανεμβολίαστους, μη νοσήσαντες, με αρνητικο rapid test (ηλικίες 12-17) έως 48 ώρες πριν self test (ηλικίες 4-11) έως 24 ώρες πριν Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης με την εφαρμογή covid free app και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης Μόνο καθήμενοι. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εκτός του τραπεζιού Υποχρεωτική ανάρτηση επιγραφής σε ευκρινές σημείο με τους κανόνες δημόσιας υγείας που εφαρμόζονται για πελάτες και προσωπικό ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κυβέρνηση"

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι