Αλλάζει ο καιρός – Βροχές το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει ο καιρός – Βροχές το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων έρχονται καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ είπε ότι ήδη σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σημειώνονται καταιγίδες. «Θα έχουμε καταιγίδες οπωσδήποτε στο Βόρειο Αιγαίο, στη Μυτιλήνη, καθώς κατεβαίνει το σύστημα», όπως είπε.

Για το Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι στα ηπειρωτικά «θα σημειωθούν τοπικά βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις μεσημεριανές ώρες». Στον δικό του χάρτη η Αθήνα δεν φαίνεται να θίγεται. Στον χάρτη της ΕΜΥ όμως, η Αττική θα έχει αρχικά το Σάββατο καλό καιρό αλλά εν συνεχεία συννεφιές και την Κυριακή, βροχές.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τη χώρα μας το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης».

«Ο καιρός αυτός οφείλεται σε ένα αποκομμένο χαμηλό βαρομετρικό που συνοδεύεται από μια ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι αέριες μάζες του χαμηλού θα έρθουν σε αντίθεση με τις θερμότερες και υγρότερες στα κατώτερα στρώματα. Η αντίθεση αυτή αλλά και η δυναμική του χαμηλού θα προκαλέσουν σύννεφα κατακόρυφης ανάπτυξης και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά», αναφέρει στο blog του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι