Δήλωση Σαμαρά για την καταδίκη Μπελέρη: “Η Αλβανία του Ράμα δεν έχει θέσει στην Ευρώπη”

Εξάωρη άδεια στον Μπελέρη για την κηδεία της γιαγιάς του

Σε δύο χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Φρέντι Μπελέρης από την αλβανική Δικαιοσύνη, η οποία τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Η ποινή του «μετρά» από την σύλληψή του, τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Χειμάρρας.

Παράλληλα, σε 18 μηνες με 3ετη αναστολή καταδικάστηκε ο Παντελής Κοκαβέσης.

Νωρίτερα, στην απολογία του, ο Φρέντι Μπελέρης κατήγγειλε ότι «σε κάθε στάδιο της ανάκρισης και της εκδίκασης, η εισαγγελία προσπάθησε να κατασκευάσει στοιχεία για να καλύψει τα λάθη και τις γκάφες της αστυνομίας, ώστε να μην βγει στο φως η αλήθεια».

«Σε κάθε συνεδρίαση έχω δει εδώ, από το κλουβί, μια δίκη που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία», είπε μεταξύ άλλων.

«Η καταδίκη Μπελέρη όχι μόνο προκαλεί την Ελλάδα, αλλά δείχνει την περιφρόνηση στους κανόνες που διέπουν την ΕΕ. Ως εκ τούτου η σημερινή Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντωνης Σαμαράς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι