Αμερικανικό κλιμάκιο ψάχνει στην Κύπρο πώς παραβιάζονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Αμερικανικό κλιμάκιο ψάχνει στην Κύπρο πώς παραβιάζονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Κύπριος πρόεδρος συναντήθηκε με τους έξι Αμερικανούς που «θα διευκολυνουν στη διερεύνηση υποθέσεων παραβίασης κυρώσεων»

Συναντήσεις με όλες τις αρμόδιες αρχές και φορείς πραγματοποιούν οι εμπειρογνώμονες που αφίχθηκαν από τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Κωσταντίνος Λετυμπιώτης για το θέμα «των παραβιάσεων κυρώσεων κατά της Ρωσίας».

Οπως αναφέρουν κυπριακά μέσα, «κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από τις ΗΠΑ θα ενισχύσει τις κυπριακές Αρχές στη διερεύνηση υποθέσεων σε σχέση με παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας».

Ο κ. Λετυμπιώτης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, πραγματοποίησε και μια εθιμοτυπική συνάντηση μαζί τους με την άφιξή τους. Οπως είπε «αποστολή τους είναι να συνδράμουν στις διαδικασίες διεξαγωγής αυτών των ερευνών, να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές σύμφωνα και με την εμπειρία που έχουν στην διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων, αλλά και να εντοπίσουν τυχόν ζητήματα βελτίωσης ως προς τις διαδικασίες ή τον τρόπο διερεύνησης».

Ερωτηθείς από ποια υπηρεσία των ΗΠΑ προέρχονται οι εμπειρογνώμονες, ο κ. Λετυμπιώτης τόνισε ότι δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.  Είπε πάντως ότι θα μείνουν στην Κύπρο «για κάποιες ημέρες, αλλά θα επανέλθουν αργότερα και θα έρχονται και άλλοι που θα μπορούν να βοηθήσουν στο έργο τους». Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, το κλιμάκιο αποτελείται από έξι Αμερικανούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι την επομένη της κυκλοφορίας των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την έρευνα “Cyprus Confidential” του ICIJ για την εμπλοκή της Κύπρου σε σχέση με παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ο ίδιος ζήτησε την κάθοδο στην Κύπρο ομάδας ειδικών από τρίτη χώρα, οι οποίοι έχουν εμπειρίες σε σχέση με τέτοιου είδους θέματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι