Αναδίπλωση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία και τα ομόφυλα ζευγάρια

Αναδίπλωση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία και τα ομόφυλα ζευγάρια

Τα γυρίζει τώρα η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, δεν θα διαγραφεί όποιος διαφωνεί με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο ίδιος ο Κασσελάκης όμως  έκανε ανάρτηση όπου λέει ότι «εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις»

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι έγινε παρερμηνεία και προσπάθησε να πείσει ότι κομματική πειθαρχία χρειάζεται στη ΝΔ, με το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δει καν ολόκληρο το νομοσχέδιο και δεν μπορεί να ξέρει αν συμφωνεί απόλυτα με αυτό. Στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου αν θα διαγραφεί ή όχι όποιος ψηφίσει διαφορετικά, απάντησε τελικά “όχι”.

Στις ερωτήσεις αν άλλαξε γνώμη ο Στέφανος Κασσελάκης περί κομματικής πειθαρχίας επειδή εν προκειμένω διαφώνησαν πολλά στελέχη του κόμματος, είπε “όχι”και προσπάθησε να επαναφέρει το θέμα σε τεχνικό επίπεδο, ότι το νομοσχέδιο το φέρνει η κυβέρνηση και κομματική πειθαρχία απαιτείται από το κυβερνών κόμμα και όχι από την αντιπολίτευση.

Υποστήριξε ότι όταν ο Στέφανος Κασσελάκης μιλούσε για κομματική πειθαρχία, γενικολογούσε, για το αν υπάρχει κομματική πειθαρχία στο κόμμα και όχι επί του συγκεκριμένου. Όμως ο διάλογος του κ. Κασσελάκη με την δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα στο STAR ήταν ο εξής:

Κασσελάκης: Εάν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι είναι σημαντικό για την ελληνική κοινωνία, τότε να επιβάλει κομματική πειθαρχία, όπως θα επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ζαχαρέα: Μισό λεπτό, γιατί αυτό που είπατε είναι σοβαρό. Δηλαδή εσείς στους βουλευτές σας θα επιβάλετε κομματική πειθαρχία; Κασσελάκης: Ναι Ζαχαρέα: Και σας το ρωτώ αυτό γιατί στο συγκεκριμένο ζήτημα είχα ακούσει ότι…Κασελάκης: Ναι, ναι σημαίνει ναι στην ελληνική γλώσσα Ζαχαρέα: Γιατί είχε εκφράσει αντιρρήσεις… Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ εμπόδιο στην πρόοδο Ζαχαρέα: Άρα εσείς λέτε ότι το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση μπορεί να μην είναι 100% αυτό που θα θέλατε, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα και στον ΣΥΡΙΖΑ θα το ψηφίσετε και ότι θα μπει και θέμα κομματικής πειθαρχίας για αυτό; Κασσελάκης: Σωστά.

Η κ. Αυγέρη τελικά, με πολλή πίεση, είπε ότι «κανείς δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε νεότερη ανάρτησή του, αναφέρει τα εξής: «Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο. Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα. Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις.»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι