Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός – Έκπληξη η υπουργοποίηση Αποστολάκη

Αδιάφορος ο ανασχηματισμός – Δημοσκόπηση μήνυμα στον Μητσοτάκη, slpress

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε την σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως το αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ανασχηματισμός περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις, με κυριότερη την υπουργοποίηση του ναυάρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη, πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργού Άμυνας στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο ως υφυπουργείο υπήγετο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά αυτονομήθηκε και αναβαθμίστηκε σε ξεχωριστό υπουργείο. Επίσης, όπως είχε προεξοφληθεί, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση και στη θέση του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ορίστηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε απομακρυνθεί στο τελέυταίο ανασχηματισμό από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Βασίλης Κικίλιας μετακινήθηκε από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Τουρισμού. Ο δε υφυπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς διασώζεται, τοποθετούμενος υφυπουργός στο υπουργείο Άμυνας. Υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, Θάνος Πλεύρης. Όπως ανακοινώθηκε, η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει στις 16.00 και το Υπουργικό Συμβούλιο με την νέα του σύνθεση θα συνεδριάσει την Πέμπτη. Αναλυτικά οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

  • Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
  • Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
  • Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
  • Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η επιδημιολόγος Ασημίνα Γκάγκα.
  • Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.
  • Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
  • Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.
  • Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.
  • Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.
  • Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.
  • Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι