Αναψε το Αγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο και ξεκινά το ταξίδι του (βίντεο)

Αναψε το Αγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο και ξεκινά το ταξίδι του (βίντεο)

Μοναδικές και πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, από όπου ξεκινά το ταξίδι του το Αγιο Φως για την Ανάσταση.

 

Φέτος, στον Πανάγιο Τάφο δεν επιτρεπόταν να υπάρχουν πάνω από δέκα άτομα, λόγω του κορωνοϊού, και έτσι η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια που ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που θα λάβει σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, το Άγιο Φως, που όμως δεν θα διανεμηθεί στην επικράτεια.

Ετσι, λίγο μετά τις 13:30 πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι του Σαββάτου η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον ιερό ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα. Τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, σε κλίμα κατάνυξης έγινε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ.

Η τελετή για την Αφή του Αγίου Φωτός

Δείτε το βίντεο από τον Πανάγιο Τάφο:

Στον Πανάγιο τάφο, ήταν ελάχιστος κόσμος, ενώ αρκετοί ήταν οι ιερείς οι οποίοι φορούσαν μάσκες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι