Ανάπτυξη 2,5% το 2019 προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού

Ανάπτυξη 2,5% το 2019 προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού

Ανάπτυξη 2,5% για το 2019 (έναντι 2,4% στο Μεσοπρόθεσμο) προβλέπει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Για το τρέχον έτος, στο προσχέδιο εκτιμάται άνοδος του ΑΕΠ κατά 2,1% (από 2% στο Μεσοπρόθεσμο), ενώ το 2019 η ανεργία θα μειωθεί στο 16,7% (από 18,3% εφέτος) και οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) θα αυξηθούν κατά 11,9% (από άνοδο 0,8% εφέτος).

Τα συγκεκριμένα μεγέθη αποτυπώνονται στην έκφραση γνώμης του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου σχετικά με τις μακροοικονομικές προβλέψεις του προσχεδίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σύμφωνα επίσης με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, η ιδιωτική κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 1,1% (από αύξηση 1% εφέτος) και η απασχόληση θα κινηθεί ανοδικά κατά 1,8% (από αύξηση 1,7% το 2018).

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,8% (από άνοδο 7,5% εφέτος), ενώ οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών θα αυξηθούν κατά 5,2% (από αύξηση 3,4% εφέτος). Τέλος, το διαρθρωτικό ισοζύγιο εκτιμάται σε 1,6% (από 3,3% εφέτος), ευθυγραμμισμένο με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version